Newconomy neemt weer bedrijven over

Internetinvesteerder Newconomy neemt een belang van 50 procent in Elsevier Training, gespecialiseerd in ICT-opleidingen. Daarnaast studeert Newconomy op volledige overname van het Nederlandse e-business-bedrijf ExplainerDC....

Het is voor het eerst sinds de financiële en bestuurlijke 'schoonmaakoperatie' van 2001 dat het investeringsbedrijf weer nieuwe bedrijven aankoopt. Newconomy wordt geleid door de oud-topman van de hotelketen Krasnapolsky, Willem-Jan van den Dijssel, die met vrienden het bedrijf kocht.

Newconomy maakte de overnames dinsdag bekend tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Het bedrijf verwacht dat beide aankopen vanaf het boekjaar 2003 een positieve bijdrage aan het resultaat leveren.

Volgens Newconomy passen de overnames in het nieuwe participatiebeleid dat op de aandeelhoudersvergadering is gepresenteerd. Newconomy streeft voortaan naar 'controlerende belangen in ondernemingen die elkaar aanvullen en versterken'.

De andere helft van Elsevier Training is in het bezit van het Belgische Learning Technology, waarin ook het management van Elsevier Training participeert. ExplainerDC is een zelfstandige onderneming. De gesprekken over de overname van dit bedrijf zijn in een afrondend stadium.

Newconomy betaalt de overnames uit eigen middelen. Nadere gegevens zijn niet verstrekt.

Meer over