Nervositeit breekt E & O in eerste finaleduel bijna op

Met het oog op een kampioenschap in eigen hal verkoos Emmen & Omstreken de eerste wedstrijd in de finale om de Nederlandse handbaltitel tegen V & L in het Geleense sportcentrum Glanerbrook te spelen....

Van onze handbalmedewerker

GELEEN

E & O, dat vrijdag reeds in Limburg was gearriveerd, kende een nerveuze start. Pas na tien minuten scoorde het team van trainer Groener zijn eerste treffer: 2-1. De daaropvolgende fase verliep vooral desastreus voor de thuisploeg. E & O liep uit tot 13-8 bij rust en schreef ook het eerste doelpunt na de pauze op zijn naam: 14-8.

De zwakte van V & L was tot uiting gekomen in de laatste minuut van de eerste helft. De nogal wisselende teambezetting wist niet tot een schietpoging te komen, ondanks een numerieke meerderheid van zes tegen vijf veldspelers.

V & L leek het stokje over te nemen, toen de Fin Sundelin en Martijn Rietbroek ieder tweemaal scoorden. Vooral de inzet van de jeugdige Rietbroek ten koste van de alom geprezen captain Jacobs oogstte succes: de treffers van de neef van trainer Pim Rietbroek waren van een zeldzame schoonheid.

Illustratief voor de onnodige chaos bij E & O was de strafworp bij de stand 16-16 voor Portengen. De gelouterde en handige international kreeg met een schijnbeweging keeper Stavast letterlijk tegen de grond, maar miste in de afwerking via de lat. Kersten en opnieuw Portengen brachten E & O echter in veiligheid, nadat bij V & L geen der spelers de leiding in de afwerking op zich wist te nemen.

Hoofdklasse vrouwen, play-offs: E & O - Westland 15-14, Swift -Volewijckers 28-21. Eindstand: Swift Roermond 3-6 (doelgemiddelde: 74 voor, 49 tegen), Volewijckers 3-2 (61-67), Westland 3-2 (53-62), E & O 3-2 (43-53).

Meer over