Negen gewonden bij botsing tussen drie schoolbussen

Bij een kettingbotsing op de A16 tussen drie schoolbussen en een vrachtwagen zijn donderdagochtend negen gewonden gevallen. De passagiers van de bussen, schoolkinderen uit Hellevoetsluis op weg naar De Efteling, kwamen met de schrik vrij....

De meeste verwondingen vielen mee. Alleen de vrouwelijke chauffeur van een van de bussen lag aan het einde van de dag nog in het ziekenhuis. Zij mag naar verwachting vandaag naar huis.

De vier bussen, met aan boord 180 schoolkinderen, kwamen rond tien uur na het passeren van de Moerdijkbrug in een stremming terecht. De achterste bus reed in op de bus daarvoor, die zich weer in een vrachtwagen boorde. Ook de bus voor de vrachtwagen kreeg nog een zetje.

Er kwamen150 hulpverleners en een traumahelikopter naar het ongeval. Een woordvoerster van de school sprak van een 'super' opvang. Zo liepen binnen de kortste keren alle kinderen met een naamplaatje op hun borst.

De bestuurster van de achterste bus moest worden losgezaagd uit het voertuig. De kinderen werden opgevangen in een sporthal in Zevenbergen en ondergingen daar een medisch onderzoek. Rond half vier 's middags kwamen ze terug in Hellevoetsluis. De afsluiting van de A16 richting Breda leidde tot een file van 11 kilometer. Rond half vier 's middags werd hij weer vrijgegeven.

Meer over