Need for Speed

Vol verwijzingen naar filmklassiekers en met een prima rol van Aaron 'Breaking Bad' Paul.

BJB

actie

Regie Scott Waugh.

Met Aaron Paul, Imogen Poots, Dominic Cooper, Michael Keaton

In 98 zalen

3 sterren

De scènes zonder auto's zijn schaars, in Need for Speed. Logisch dus, dat de personages in deze film (stoere jongens, sexy meisjes) naar een drive-in-bioscoop rijden wanneer ze een film willen bekijken. En dat op het scherm vervolgens een van de beroemdste filmautoachtervolgingen ooit is te zien, die in Bullitt (1968), met Steve McQueen aan het stuur.

Vlot maken de makers van Need for Speed duidelijk waar hun ambitie ligt. Waar The Fast and the Furious, die andere autorace-franchise, werd bekritiseerd vanwege het toenemende gebrek aan racespektakel, lijkt deze film een antwoord op die kritiek, met zijn aangenaam ongedwongen verwijzingen naar filmklassiekers uit een tijd waarin blikschade nog niet uit een computer kwam. Alleen qua naam teert de film wat dat betreft op de gelijknamige, in 1994 gelanceerde computerracegameserie.

Hoofdrolspeler Aaron Paul (in zijn eerste grote rol sinds Breaking Bad) is geen McQueen, die gaf zijn rol en daarmee zo'n achtervolging meer gewicht, maar zijn charisma volstaat om van deze lange film geen langdradige aaneenschakeling van racewedstrijden te maken.

undefined

Meer over