Nederlandse hockeyers geven voorsprong weg tegen Argentijnen

In de eerste poulewedstrijd hebben de Nederlandse hockeyers het zich onnodig moeilijk gemaakt. Het team van bondscoach Max Caldas domineerde lange tijd het spel en kwam op een 3-1 voorsprong, maar de Argentijnse hockeyers schoten effectief om met hun kansen en kwamen langszij: 3-3.

null Beeld ap
Beeld ap

De Nederlandse ploeg stond een kwartier voor tijd comfortabel met 3-1 voor door doelpunten van Jeroen Hertzberger, Mink van der Weerden (strafcorner) en Seve van Ass. Lucas Villa scoorde vlak voor rust de Argentijnse tegentreffer.

Doordat Nederland naliet verder afstand te nemen - kansen waren er genoeg - konden de Argentijnen verrassend terugkomen. Vila en Matias Paredes herstelde het evenwicht. Van Ass voorkwam vlak voor tijd zelfs een enorme deceptie door de bal van de doellijn te halen.

Oranje domineerde, na een voorzichtige start, geruime tijd. Hertzberger kreeg de eerste mogelijkheid de score te openen, maar raakte de paal. Mirco Pruijser had in de rebound ook geen succes. Doelman Juan Vivaldi onderscheidde zich en zou dat blijven doen. Nadat ook Billy Bakker had gemist was het halverwege de tweede periode wel raak door een tip-in van Hertzberger. Hij veranderde een voorzet van Hidde Turkstra van richting.
Argentinië kwam uit het niets op 1-1 door onoplettendheid in de Nederlandse verdediging.

Even leek die tegenvaller door te dreunen na rust maar Van der Weerden en Van Ass, die een voorzet van Hertzberger met de backhand niet kon missen, zorgden voor een gerieflijke marge. Die ging in de slotfase teloor door defensieve besluiteloosheid, van onder anderen Sander Baart.

null Beeld epa
Beeld epa
Meer over