Update

Nederlanders vandaag in actie, gouden kans voor Vos

Marianne Vos stapt vandaag om 13.00 uur (Nederlandse tijd) met maar een doel op de fiets in Londen. De kopvrouw van de Nederlandse wielerploeg wil goud veroveren in de wegrace. Vos, die de afgelopen jaren het vrouwenwielrennen domineerde, kan zich niet voorstellen dat een andere plak haar enige vreugde kan bezorgen.

Marianne Vos. Beeld anp
Marianne Vos.Beeld anp

Eind mei brak ze bij een val haar sleutelbeen. Vos nam even rust, vertrok naar Mallorca voor een trainingskamp en keerde terug met de tweede plaats bij het NK en winst in de voorname rittenkoers Giro Donne. Vorige week pakte ze ook nog de eindwinst in de Tour de Limousin. Haar enige nadeel is misschien het parcours dat niet zwaar genoeg lijkt om onderweg het verschil te maken. Maar ook in een sprint is Vos bepaald niet kansloos.

Vos wordt in dat streven bijgestaan door Ellen van Dijk, Loes Gunnewijk en outsider Annemiek van Vleuten, haar ploeggenote bij Rabobank. De vrouwen starten de race nabij Buckingham Palace waar ze na 140 kilometer later in de middag terugkeren.

Céline van Gerner
Bij het turnen is het na Epke Zonderland nu de beurt aan Céline van Gerner om zich via de kwalificaties te plaatsen voor de meerkampfinale of misschien een toestelfinale.

Robin Haase
Robin Haase komt uit in de eerste ronde van het tennistoernooi. De Hagenaar, die gisteren zijn titel in Kitzbühel prolongeerde, treft de Fransman Richard Gasquet op het heilige gras van Wimbledon. Met Jean-Julien Rojer maakt hij ook zijn opwachting in het dubbelspel.

Hockeysters
De hockeysters beginnen hun jacht op titelprolongatie met een duel tegen België. Het team zonder pechvogel Willemijn Bos speelt om 11.45 uur Nederlandse tijd.

Zwemmen
Het zwemtoernooi gaat verder met onder anderen Sebastiaan Verschuren in de series van de 200 meter vrij en Sharon van Rouwendaal op de 100 meter rugslag.

Meer over