Nederlanders omgekomen bij ongeval Canarische Eilanden

Bij een ongeluk met een reddingshelikopter op Gran Canaria zijn dinsdagmiddag twee Nederlandse vrouwen omgekomen. Ook de piloot van het toestel, een arts en een verpleegkundige kwamen om het leven...

De heli had de twee vrouwen opgehaald, nadat die gewond waren geraakt door een busongeval. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend is.

Volgens de politie zaten er in de verongelukte bus 33 passagiers, een bestuurder en een gids. De meeste toeristen in de bus waren volgens Spaanse media Nederlanders. Onder de gewonden, inclusief de twee in de reddingshelikopter, bevonden zich in totaal vier of vijf mensen met ernstig letsel.

De toeristen maakten een uitstapje naar de Chira-stuwdam. De bus stortte door nog onbekende oorzaak in het zuidelijk deel van het eiland nabij de plaats San Bartolomé de Tirajana van een helling naar beneden. Een reddingshelikopter zou enkele zwaarder gewonden naar een ziekenhuis brengen.

Toen de reddingshelikopter met de drie gewonden opsteeg, raakte het toestel een kabel van een elektriciteitsmast en stortte neer. Doordat als gevolg van het ongeluk hoogspanningskabels op de weg terechtkwamen, konden ambulances de plaats van het ongeval niet bereiken.

Meer over