Nederlanders lichtgewond door hotelbrand Chili

SANTIAGO/DEN HAAG (ANP) - Een brand in een hotel in het uiterste zuiden van Chili heeft zaterdagochtend tien buitenlandse toeristen het leven gekost. Twee Nederlanders raakten lichtgewond, aldus het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Eerder meldde de brandweercommandant nog dat onder de slachtoffers van de brand in de stad Punta Arenas twee Nederlanders waren.

Onder de doden zouden zich vier Duitsers bevinden, evenals vier Argentijnen en twee Canadezen. Het gaat om vijf mannen, drie vrouwen en twee kinderen. De elf andere vakantiegangers die er sliepen, overleefden de brand in het Blue House-hotel in de zuidelijkste stad van Chili. Zes van hen, onder wie de Nederlanders, raakten gewond.

Oorzaak niet gewerkt

,,Toen het vuur eenmaal was geblust, vonden we in de puinhopen helaas tien verbrandde lichamen van buitenlandse toeristen'', vertelde de commandant aan de Chileense radio. De oorzaak van de brand in het hartje van Punta Arenas is nog onbekend. Het pand had geen brandalarm en was niet voorzien van brandwerend materiaal.

Patagonië, het verre zuiden van het langgerekte Andesland, trekt jaarlijks duizenden toeristen. Het gebied is wereldberoemd om het spectaculaire landschap van bergen, gletsjers en fjorden. Vooral in januari en februari wordt de uitgestrekte wildernis drukbezocht.

Meer over