Nederland Kiest: De uitslagen, Zembla, UEFA Champions League

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij. 

Presentatieduo Dionne Stax en Herman van der Zandt tijdens het debat van provinciale lijsttrekkers bij de NOS in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Beeld anp
Presentatieduo Dionne Stax en Herman van der Zandt tijdens het debat van provinciale lijsttrekkers bij de NOS in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen.Beeld anp

Nederland Kiest: De uitslagen

NPO 1, 20.30 uur

Nederland kiest vandaag de Provinciale Staten en de Eerste Kamer. Rob Trip presenteert de uitslagen, Dionne Stax neemt de rol van Herman de Schermman over en staat aan het uitslagenscherm, Mariëlle Tweebeeke bespreekt de uitslagen met gasten en Dominique van der Heyde duidt.

Zembla

NPO 2, 20.25 uur

In Nederland hebben een miljoen mensen suikerziekte, vaak veroorzaakt door overgewicht en weinig beweging. In 2010 bedroegen de kosten voor diabetici 2,5miljard euro, 7procent van de totale zorguitgaven. Suikerziektepillen zijn de best verkochte medicijnen ter wereld. Zembla onderzoekt hoe dat kan.

UEFA Champions League

NPO 3, 20.40 uur

In Manchester won FC Barcelona met 1-2 van Manchester City door twee treffers van Luis Suárez. Hiermee zijn de Catalanen vrijwel zeker van een plek in de kwartfinales, tenzij de Engelsen een wonder tot stand brengen. Dat zal Gaël Clichy in elk geval niet doen: hij kreeg in de eerste wedstrijd rood en is dus geschorst.

The Newsroom

Canvas, 21.30 uur

Serie over de wispelturige nieuwslezer Will, die een actualiteitenprogramma op de Amerikaanse televisie presenteert, en zijn producer MacKenzie. Het is de dag van de presidentsverkiezingen; juist nu de uitzending perfect moet verlopen, steken de meningsverschillen tussen Will en Mac de kop op.

Jeff Daniels als nieuwslezer Will McAvoy in The Newsroom. Beeld .
Jeff Daniels als nieuwslezer Will McAvoy in The Newsroom.Beeld .

2Doc: Mijn vader de expat

NPO 2, 22.15 uur

Ali kwam ooit als gastarbeider naar Nederland, in de ogen van zijn zoon Abdelkarim El-Fassi is hij een pionier. Zoon interviewt vader over het heden, verleden en de toekomst, terwijl ze in een oude Renault 4 langs de kust van Marokko rijden. Wat verwacht hij van zijn kinderen? Wat is zijn band met Nederland?

De waanzin van Van Kooten en De Bie

NPO 2, 23.15 uur

Herhaling van de compilatie-uitzending die Kees van Kooten en Wim de Bie maakten rond het thema van de Boekenweek: waanzin. Heel wat waanzinnige types hebben de twee gespeeld. Zo zijn er de reli-zangers De Positivo's, aanhangers van de Bhagwan en de opvliegende Duitse docent Otto den Beste.

Meer over