Nederland Kiest: De Provincies, Streetlab, Pauw

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Herman van der Zandt leidt samen met Dionne Stax (niet op foto) een debat met twaalf Provinciale lijsttrekkers. Beeld NOS
Herman van der Zandt leidt samen met Dionne Stax (niet op foto) een debat met twaalf Provinciale lijsttrekkers.Beeld NOS

Nederland Kiest: De Provincies

NPO 2, 20.25 uur

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen organiseert de NOS een kennismaking met de twaalf provinciale lijsttrekkers. In een rechtstreekse uitzending vanuit Amersfoort leiden Dionne Stax en Herman van der Zandt een debat over economie, veiligheid, energie en de rol van de provincie.

Kunststof

NPO Radio 1, 19.00 uur

De Vlaamse (toneel)schrijver Peter Verhelst blikt in zijn nieuwe roman De kunst van het crashen terug op een auto-ongeluk dat hij op wonderbaarlijke wijze overleefde. Ook ging zijn nieuwe toneelstuk Hotel Malaria onlangs in première in Gent. Hoogste tijd voor een goed gesprek met interviewster Jellie Brouwer.

Levenslang met dwang

RTL 5, 20.30 uur

Presentator Jan Kooijman neemt acht deelnemers met een dwangneurose mee op een rondreis door Thailand, alwaar zij confronterende opdrachten moeten uitvoeren. De neuroses lopen uiteen: Pamela (33) heeft smetvrees, Arjan (21) heeft controledwang en Karla (24) heeft een extreme aversie tegen de kleur geel.

Presentator Jan Kooijman. Beeld RTL
Presentator Jan Kooijman.Beeld RTL

Streetlab

NPO 3, 21.25 uur

Voortgekomen uit TV Lab 2014, dit programma waarin de brutale jeugdvrienden Jasper (23), Stijn (23), Daan (25) en Tim (24) de grenzen van het sociale ongemak opzoeken. In aflevering één vinden de jongens onder meer uit of je de lange rij in een pretpark kunt omzeilen door slim gebruik te maken van een geel hesje.

Lauren!

NPO 3, 22.05 uur

Lauren Verster bezoekt een 'Extreme dog grooming'-evenement in San Diego, Californië. Hier komen hondenliefhebbers samen die hun geliefde viervoeter graag verfraaien met designerkleding, extreme haarkleuren en kapsels. Verster onderzoekt wat deze mensen drijft en redt en passant een hondje uit het asiel.

Pauw

NPO 1, 23.00 uur

Na twee maanden Eva Jinek keert Jeroen Pauw terug met een nieuwe reeks afleveringen van zijn latenightshow. In de eerste uitzending is onder anderen de voormalig moslimfundamentalist Dennis Abdelkarim Honing (1990) te gast. In het boek Ongeloofwaardig beschrijft Honing hoe hij terugkwam van zijn radicalisering.

Na twee maanden Eva Jinek is Jeroen Pauw weer terug met zijn latenightshow. Beeld anp
Na twee maanden Eva Jinek is Jeroen Pauw weer terug met zijn latenightshow.Beeld anp
Meer over