NEC rekent af met FC Twente

NEC mag zich voor zeker een dag de nummer vier van de eredivisie noemen. De formatie uit Nijmegen was woensdag thuis met 2-0 te sterk voor FC Twente. Anthony Limbombe en Christian Santos hielpen de equipe van trainer Ernest Faber aan de tiende zege van het seizoen.

Redactie
Doelpuntenmaker Anthony Limbombe (R) in duel met Joachim Andersen Beeld photo_news
Doelpuntenmaker Anthony Limbombe (R) in duel met Joachim AndersenBeeld photo_news

FC Twente trad voor het eerst aan zonder Renato Tapia. De middenvelder werd eerder op woensdag aan Feyenoord verkocht. Hakim Ziyech was wel nog gewoon van de partij, al zou het gezien de vele interesse in de middenvelder zomaar zijn laatste duel voor de Tukkers geweest kunnen zijn. Zakaria El Azzouzi stond voor het eerst in de basis bij FC Twente. De huurling van Ajax mocht vanaf de aftrap meedoen omdat spits Jari Oosterwijk ziek was.

Beide ploegen waren in de natte Goffert goed aan elkaar gewaagd. Wel wist NEC voor rust een stuk makkelijker tot kansen te komen. Limbombe (schot geblokt) en verdediger Wojciech Golla (net over) waren het dichtst bij een treffer. Aan de overkant was het vooral Ziyech die zich actief liet zien, al mag de middenvelder best verweten worden iets te vaak voor eigen succes te zijn gegaan.

Na rust waren de rollen wat meer omgedraaid. El Azzouzi kreeg na een uur spelen een uitgelezen mogelijkheid om zijn basisdebuut met een treffer op te luisteren. De spits spurtte vanaf eigen helft richting het doel, maar liet zich te ver naar de hoek drijven. Doelman Brad Jones kon vervolgens redden.

Uit zo'n beetje de eerste grote kans na rust voor NEC zorgde Limbombe voor de 1-0. De Belg werd bij het ingaan van het slotkwartier door Navarone Foor de diepte in gestuurd en passeerde doelman Nick Marsman met een lob. El Azzouzi kreeg in het slot nog een kans op de 1-1, maar hij werd door de Nijmeegse defensie gestuit. Dat bleek een dure misser, want vlak voor tijd zorgde Christian Santos voor de beslissing: 2-0.

Foor en Breinburg vieren de overwinning Beeld anp
Foor en Breinburg vieren de overwinningBeeld anp
Limbombe na de openingstreffer Beeld anp
Limbombe na de openingstrefferBeeld anp
Ziyech krijgt geel Beeld photo_news
Ziyech krijgt geelBeeld photo_news
Meer over