NEC nog altijd in vrije val: ook Excelsior blijkt te sterk

Aan de vrije val van NEC lijkt geen einde te komen. De ploeg van Peter Hyballa leed zaterdagavond zijn twaalfde nederlaag in de laatste dertien wedstrijden. Ditmaal was directe concurrent Excelsior te sterk (0-1). NEC lijkt de nacompetitie nauwelijks nog te kunnen ontlopen.

Mike van Duinen (Excelsior) scoort de 0-1 en viert dit met ploeggenoten Nigel Hasselbaink en Milan Massop. Beeld ANP
Mike van Duinen (Excelsior) scoort de 0-1 en viert dit met ploeggenoten Nigel Hasselbaink en Milan Massop.Beeld ANP

Vooraf was het duel tussen NEC en Excelsior als de wedstrijd van de waarheid bestempeld. Voor beide ploegen gold anders gezegd: erop of eronder. Maar van het grote belang was op het veld weinig terug te zien.

NEC verloor, voor het duel met Excelsior, liefst elf van de laatste twaalf wedstrijden. Het heeft elk greintje vertrouwen uit de ploeg van Hyballa gehaald. NEC voetbalt zonder enige gedachte. Druk zetten of niet? Een bal in de diepte of in de voeten? De spelers lijken het zelf niet te weten.

Meer lijn

Excelsior, dat met drie punten meer aan het duel begon, deed het in de eerste helft niet veel beter. Al zat er iets meer lijn in het spel. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag kreeg na twintig minuten de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na een hoekschop van Koolwijk kopte verdediger Drost echter op onverklaarbare wijze naast.

De eerste fluitconcerten rolden toen al van de tribunes. Geenszins was aan NEC af te zien dat het voor de laatste kans vocht om de nacompetitie te ontlopen. Veelzeggend was het dat er door de fans nadrukkelijk om de 17-jarige Kadioglu werd gevraagd. Het talent was door Hyballa op de bank geplaatst. Dat in Nijmegen de hoop is gevestigd op de tiener uit de eigen jeugdopleiding zegt genoeg over het beleid van NEC.

null Beeld Pro Shots
Beeld Pro Shots

Bovenhoek

Juist op het moment dat de aanvaller na een uur klaar stond om in het veld te komen, sloeg Excelsior toe. Rechtsback Karami zette voor waarna Van Duinen de bal fraai in de bovenhoek kopte.

Kadioglu had zijn sterrenstatus snel daarna kunnen waarmaken toen hij de bal op ongeveer zeven meter van het doel in zijn voeten kreeg. Haastig schoot hij over in plaats van rustig de lange hoek te zoeken. Het was de eerste en laatste kans die de thuisploeg kreeg.

Meer over