magazinemakers

Natuurlijk zijn onze magazinemakers ook fans geweest

Met oude bandshirts kun je binnenlopen, schrijft Robert van Gijssel in dit magazine. Brengt ons op de vraag: van wie waren onze makers vroeger fan?

Roxanne Vis
Rob van Scheers Beeld Privéfoto
Rob van ScheersBeeld Privéfoto

Rob van Scheers (Weekendgids): ‘Maanlanding, Star Trek, Thunderbirds. Mijn jeugdheld moet dus wel de Columbus van de kosmos zijn: Joeri Gagarin. Lekker obscuur, die Russen. Toen de eerste ruimtetoerist Dennis Tito vanaf basis Baikonoer in Kazachstan naar het ISS werd gekatapulteerd, greep ik in 2001 mijn kans. Bij Mister Fix in Moskou bestelde ik een vervalst visum (200 dollar, dat kan daar gewoon), en zo stond ik op 12 april 2001 op het naar Gagarin vernoemde lanceerplatform aldaar. Pojechali! (Gagarins eerste woorden in 1961 bij de start: ‘Daar gaan we!’).

Margot Knibbe Beeld privéfoto
Margot KnibbeBeeld privéfoto

Margot Knibbe (redactiesecretariaat): ‘Als beginnende puber was ik idolaat van The Rubettes, lekker meezingen met die zoetgevooisde jongensstemmen. De glitterpop van Mud vond ik ook geweldig. Met meisjes uit mijn klas verzon ik dansjes op hun muziek. Voor bandshirts had ik toen geen geld over, maar mijn kamer hing wel vol met posters uit de Hitkrant en ik sloeg geen uitzending van Toppop over.’

Dagboek Aisha Zeijpveld, 1993. Beeld rv
Dagboek Aisha Zeijpveld, 1993.Beeld rv

Fotograaf Aisha Zeijpveld appt haar moeder:

Ik: Waar was ik vroeger fan van?

M: Kate Bush!

Ik: Anekdote?

M: Zingen als Kate Bush en dat je net zolang op de piano oefende totdat je het kon spelen? Ook Leonardo Dicaprio. Spijbelen om Titanic in de bioscoop te zien. Poster op de muur. Huilen bij Romeo and Juliet. Tekeningen in je dagboek.

Ik: Oh ja!! Dank je mam!

(De tekening komt uit mijn dagboek uit 1998)

Meer over