Natasja Froger weet exact hoe ze zich moet kleden

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

Jossine Modderman en Arno Kantelberg
null Beeld  ANP
Beeld ANP

Onfortuinlijke sloebers, dwangneurotische hobbyisten, burenruziezoekers, spijtoptanten - wie heeft de heer hiernaast, dé hulpverlener van Nederland, níét gered? Met zijn vrouwelijke sidekick, Natasja Froger, bezocht hij bewoners van de huizenhel terwijl Natas solo verzuurde echtparen en nooddruftigen een empathisch oor bood.

Natas ziet er hier, een zomer geleden, stralend als altijd uit. Het líjkt een simpel outfitje in wit en roze - overigens de kleur van vriendschap en trouw - en dat ís het ook. De genialiteit zit 'm erin dat Natasja exact weet hoe ze zich moet kleden zodat ze niet afstandelijk of hooghartig overkomt. Op zich is een witte kniebroek met roze pumps en een lingerie-like topje niet mijn kopje thee maar duizenden vrouwen drinken er gretig liters van. Natas is een van hen - dat is haar stijl, dat is haar kracht. Vrouwen doen graag de deur voor haar open en vertrouwen haar blindelings hun sores toe. Want ze heeft dezelfde haarissues, dezelfde garderobe, hetzelfde gedoe thuis. Slechts een keer had ze een faux pas toen ze een jas met een wasberenbontkraag droeg. Het leverde haar Dom Bontje 2014 op. Terecht want iedereen weet dat vacht op het dier in kwestie thuishoort en niet om je nek. Het kwetste haar diep want Natas reanimeert nog halfdode duiven. Sindsdien zien we haar alleen nog in nepbont zoals iedereen tegenwoordig draagt. En zo beland ik bij mijn eindconclusie: Natasja heeft misschien niet de meest uitgesproken stijl maar er zit zonder meer hart in.
Jossine Modderman

null Beeld ANP
Beeld ANP

John Williams

Wat een beetje toevallig begon met het presenteren van belspelletjes, is stiekem uitgegroeid tot een imposante carrière bij de televisie. John Williams heeft de kijkcijfers aan zijn kont (hierboven in een stoere broek met portemonneeketting) hangen, en dat al een seizoen of wat, vooral met het moppige Help, mijn man is klusser. Het AD noemt hem de 'koning van de hulptelevisie', en dat is hij. Andere programma's die hij presenteerde: Als beste uit de bus, Een dubbeltje op z'n kant, De slechtste chauffeur van Nederland, en mijn allitererende favoriet: Bonje met de Buren.

In die programma's toont Williams een daadkracht die hij ook in de sportschool demonstreert. Zo'n geboetseerd lichaam krijg je van Onze Lieve Heer tenslotte niet gratis en voor niks. Dat wapenfeit wil hij ogenschijnlijk graag met ons delen, want het laag uitgesneden T-shirt is een favoriet van 'm. Ik ben daar geen fan van. Niet vanwege de homo-erotische dimensie, maar het trekt alle aandacht naar de bef, terwijl hij hier bijvoorbeeld een jasje draagt om de vingers bij af te likken.

null Beeld ANP
Beeld ANP

De riem is degelijk, op zich niets mis mee, maar zowel een riem als een ketting acht ik wat veel van het goede. Voorts lijkt het alsof hij het stralende hoofd heeft ingesmeerd met vaseline, een Surinaamse traditie die echter in het (flits-)licht van de camera werkt als een discobol in de zon. Een matterend crèmetje had wonderen gedaan. Details, ik weet het, maar ook kniesoren hebben recht op hun mening.
Arno Kantelberg

Meer over