Naomi Campbell werd agressief van de honger

Een nieuw hoogtepunt in Hollands Hollywood en klappen en klapjes in de autoen modewereld.

Aaf Brandt Corstius

Als je het als beroemdheid in Nederland maakt, is dat één ding, maar als je het in Amerika maakt, zijn we allemaal pas echt trots op je. En daar zijn dan weer zes gradaties in.

1. Je mag in Amerikaanse films vaak de nazi spelen. Of de soldaat uit een Europese oorlog. Die eer viel Rutger Hauer en Jeroen Krabbé natuurlijk vaak te beurt.

2. Je speelt Lurch in de Addams Family-films en andere monsterrollen. Niemand kent hem, tot je zijn gezicht googelt: Carel Struycken.

3. Je doet mee in een James Bondfilm. Yep. Famke Janssen.

4. Je speelt in happening HBO-series. En series zijn de nieuwe films, zoals we allemaal weten. Michiel Huisman mocht meedoen aan Treme en speelt in Game of Thrones.

We zijn nu aanbeland in het rijtje 'echt best heel indrukwekkend qua Amerikaanse doorbraak'.

5. Je mag beroemde Amerikanen regisseren en ze tot je beste vrienden rekenen. En daarbij een Amerikaans accent opdoen. Paul Verhoeven dus.

En dan zijn we nu bij het hoogst haalbare als Nederlander in den Amerikaanse vreemde.

6. Carice van Houten deelde deze week mee dat zij eenmalig een eigen personage krijgt in The Simpsons: Annika van Houten. Met haar eigen stem dus. En blauw haar, een paarse tuinbroek en uiteraard een gele teint.

'Proud like crazy', instagramde Van Houten erover, en dat is de rest van Nederland met haar.

null Beeld
Beeld
null Beeld anp
Beeld anp

Haarstuk

Dan moeten we nog twee vechtpartijen behandelen. In Engeland stompte Top Gear-presentator Jeremy Clarkson een producer van zijn programma in het gezicht toen hij erachter kwam dat er geen catering aanwezig zou zijn bij een draaidag in Newcastle.

De BBC heeft daarna besloten Top Gear voor straf aanstaande zondag niet door te laten gaan en misschien de laatste twee afleveringen van dit seizoen ook niet. Het is een precaire situatie, want concurrent ITV schijnt bezig te zijn Clarkson met een grote som geld weg te lokken om een programma te komen maken, en die slaat nu vast toe.

Tot zover de wereld van de bierdrinkende, autoracende, stompende mannen. Aan de andere kant van het spectrum, de frêle glitterwereld van de mode, vielen er ook klappen. Of klapjes.

De twee meest catfighterige modellen die we kennen, de oeroude Naomi Campbell (44) en de naar modellenmaatstaven middelbare Cara Delevigne (22), raakten op een New Yorks modefeest aan de trek-sjor-en-schreeuw omdat Cara iets onaardigs tegen hun gemeenschappelijke vriendin Rihanna had gezegd. Althans, dat denken getuigen, want niemand snapte veel van de ruzie.

Inclusief Cara Delevigne zelf, trouwens. 'Naomi kraamde allerlei onzin uit. Er was een duwpartij. Cara begreep niet echt waar het probleem met Rihanna over ging', zei een ooggetuige. Onze favoriete zin uit het verslag over deze absurdistische vechtpartij: 'Cara trok aan Naomi's haarstuk, maar dat bleef zitten.'

We vermoeden dat beide erupties van agressie met honger te maken hadden.

Meer over