NAC trekt Ajacieden Hersi en Bobson aan

Ajax heeft Youssouf Hersi voor een jaar uitgeleend aan NAC. Het 18-jarige middenveld-talent speelde de afgelopen weken met het Nederlands jeugdelftal in Argentinië, waar het WK werd gespeeld....

Hersi geldt als een grote belofte. De technische leiding van Ajax is evenwel van mening dat hij nog te licht is voor een vaste plaats in de hoofdmacht. Om die reden wilde Ajax hem eerder stallen bij Haarlem, de eerste divisieclub waarmee Ajax een samenwerkingsverband onderhoudt. Hersi zelf weigerde dat, hij wilde ervaring in de eredivisie opdoen.

Nadat er eerst contacten waren met Heerenveen, meldde vervolgens NAC zich voor Hersi. Naast Hersi - op uitleenbasis - namen de Bredanaars Kevin Bobson over van Ajax. NAC kocht zijn contract, dat tot medio 2003 liep, af. Bobson speelde acht wedstrijden in Ajax' hoofdmacht en weigerde eerder ook voor Haarlem te gaan spelen.

Mitchell van der Gaag heeft een tweejarig contract met een optie voor een derde seizoen getekend bij de Portugese club Maritimo Funchal. De 29-jarige verdediger kwam de laatste vier seizoenen voor FC Utrecht uit. Van der Gaag moet donderdag bij Maritimo nog enkele medische testen ondergaan.

FC Utrecht heeft Robert Roest als vervanger van Van der Gaag op het oog. De verdediger kwam de laatste zes seizoenen voor Fortuna Sittard uit. Roest begon zijn loopbaan overigens in het betaald voetbal bij FC Utrecht. Het contract van de centrale verdediger bij Fortuna Sittard loopt af.

Hans Verel is de nieuwe trainer van Fortuna Sittard. De 48-jarige oefenmeester volgt Frans Thijssen op. Deze voelde niets voor een langer verblijf, hoewel hij de Limburgse club als vervanger van de ontslagen Henk Duut via de nacompetitie in de eredivisie had weten te houden.

Verel heeft bij Fortuna een tweejarig contract getekend. Het laatst was hij assistent-trainer bij Willem II, eerst naast Jimmy Calderwood, vervolgens naast Co Adriaanse. Verel werkte daarvoor bij NAC, FC Dordrecht, RKC en voor Tasjkent in Oezbekistan.

Meer over