Update

NAC pakt hele belangrijke punten tegen Roda JC

NAC Breda heeft zaterdag een belangrijke thuiszege geboekt op Roda JC. De ploeg van trainer Nebojsa Gudelj won in het Rat Verlegh Stadion met 2-0 en staat plots stevig in de middenmoot van de eredivisie. Roda staat nog altijd in de degradatiezone.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Tighadouini stond amper 10 minuten in het veld toen hij na een kopduel tussen zijn ploeggenoot Rydell Poepon en Roda-verdediger Kees Luijckx de bal uit de lucht kon plukken. Niet gehinderd door de debuterende verdediger Timo Letschert mocht hij vrij uithalen, waar doelman Filip Kurto niet op berekend leek. De wispelturige Pool nam de rol van schlemiel daarna weer eens op zich, door de bal ver uit zijn doel tegen de liggende Perica op te schieten. Hoewel hij hands leek te maken, mocht de Kroaat de bal in het lege doel schuiven.

Het was een hard gelag voor Roda, dat na een zwakke eerste helft steeds verder kwam opzetten. Met name middenvelder Mitchell Donald eigende zich een aanvallender rol toe en kwam meermaals in scoringspositie. De oud-Ajacied trof vlak voor de tegentreffer zelfs de paal en zag doelman Jelle ten Rouwelaar daarna nog een bal vlak voor de lijn uit de lucht plukken.

Dat de wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion pas zo laat en door een bevlieging werd opengebroken, was weinig verrassend. Het spel was van beide zijden zo matig dat grote kansen uitbleven. NAC was kansrijk toen Uros Matic met een goede steekpass Danny Verbeek in stelling bracht, hetgeen op tijd werd gezien door de uitkomende Kurto. Daarbuiten bleef de thuisploeg te vaak steken bij weinig effectieve pogingen van afstand.

Waar NAC voor rust nog enig doordachte aanvallen op de mat probeerde te leggen, ging Roda gebukt onder een gebrek aan creativiteit. De zwaar bestrafte aanvaller Krisztián Németh zat nog altijd een schorsing uit, evenals Anouar Kali, de motor op het middenveld. De Limburgers waren daardoor onder anderen aangewezen op de van De Graafschap overgekomen Anco Jansen, die zijn ploeg na 20 minuten evenwel met nieuwe problemen opzadelde. Met een knieblessure moest hij zich laten vervangen. Ook de dit seizoen vaak bewierookte Guus Hupperts kon dat gemis niet opvangen.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over