Mysteryland breidt uit naar twee dagen

Dancefestival Mysteryland wordt dit jaar een tweedaags festival, na acht jaar overleg met gemeente en buurtbewoners rond het Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Het festival vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 augustus.

redactie
Een enorme lichtshow op het hoofdpodium tijdens de 21e editie van het dancefestival Mysteryland Beeld anp
Een enorme lichtshow op het hoofdpodium tijdens de 21e editie van het dancefestival MysterylandBeeld anp

Mysteryland is het grootste en bekendste evenement voor recreatie Noord-Holland, dat de afgelopen jaren het aantal festivals en bezoekers sterk zag groeien.

Duncan Stutterheim, oprichter van ID&T, is in gesprek met de gemeente over een nog grotere locatie. Het aantal bezoekers wordt niet hoger dan 60 duizend, zegt hij. Maar gesproken wordt over een locatie van 1000 hectare, met ruimte voor een camping waar eventueel alle bezoekers terecht kunnen. 'Daar willen we heen, dat is het doel', zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Organisator ID&T kwam vorig jaar in handen van de beursgenoteerde Amerikaanse mediagigant SFX Entertainment. SFX kocht in 2013 vanuit de VS voor 120 miljoen euro drie grote Nederlandse danceorganisaties op, waarvan ID&T van danceondernemer Duncan Stutterheim (Sensation, Mysteryland) de bekendste is. Het bedrijf wil dit soort feesten over de hele wereld gaan organiseren.

Meer over