MUZIEK

Jazz behind the Beach in Zandvoort, brengt vanavond de Beets Brothers, Gipsy Boys, Revival Jass Band met Beryl Bryden, zaterdag Batida, Harry Verbeke, Ellen Helmus en Patrick Sedoc en zondag Nippy Noya, Patrick Sedoc en Jan Verwey....

Het Buurtschap 2005-festival in het Haagse Lange Voorhout presenteert Cees Slinger, Pia Beck en Hein van de Gaag (dinsdag), Piet Noordijk, Toon Roos en Hendrik Meurkens (woensdag), Hans Dulfer, Gipsy Boys en de Trumpet Kings met Ack van Rooyen, Jarmo Hoogendijk en Benny Bailey (donderdag).

In theater Zuidpool, Lange Noordstraat 11 in Antwerpen het 21ste Free Music Festival, met vanavond het sextet van de Italiaanse trompettist Pino Minafra (met saxofonist Carlos Actis Dato), Fred van Hove en Luc Houtkamp. Zaterdag gitarist Joe Sachse, het trio van André Goudbeek en het Poel '94-orkest.

Vanavond in Paradiso en de Mazzo in Amsterdam een dubbelparty: 60's love & peace happening 90's style, met in Paradiso (VIP-club) een optreden van Fabi Paras & Soundclash Republic System en dj's Paul Jay en Carlijn. In de Mazzo (Exploding plastic inevitable) dj's Paul Jay en Rein. Een pendelboot vaart op en neer tussen beide clubs.

Luther Allison is vanavond op de Zomerparkfeesten in Venlo.

Bitty McLean en Aswad spelen vanavond op de Marlboro Music Tour in Zwolle.

The Godfathers vanavond in de Arena in Amsterdam.

Zaterdag in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam Triple X Oscillate, een clubnacht met 'ambient grooves & live electronic mood music'. Een sterk programma met Higher Intelligence Agency, Orbital, Pentatonik, Autechre en Sun Electric. Verder zijn er de video-jockeys van Hex In Effect, het chill-out collectief Telepathic Fish, Jon Easterby en dj Mixmaster Morris.

Lloyd Cole staat zaterdag in de Melkweg in Amsterdam.

Nirwana in Lierop organiseert Tuinfeesten: zaterdag vanaf 16 uur Lee Prezz Lee, Nermo, Tupelo Honey, The Whiskey Priests en The Godfathers. Zondag spelen Bobo Kaminsky, Easy Meat, Van Dik Hout en The Cords.

Zondag aan de Rijksewoerdse plassen bij Elst-Arnhem Plaspop, met Blue Blot, Bob Color, ClauDya's, Rowwen Hèze en Aswad. Toegang gratis.

Zondag in paviljoen De Zomer in Bloemendaal aan Zee Beach bop, met The New Perpectives Band en dj Jojo Altevogt.

Zondag in de Melkweg in Amsterdam Timemachine club night, met trance-dj Sven Väth.

Donderdag in Arena, Amsterdam American roots night, met The Blazers, Dave Alvin en Billy Bacon & The Forbidden Pigs.

Het African Music Festival in het D.H.C. Stadion in Delft presenteert zaterdag het National Music Ensemble of Mali, Moni Bile (Kameroen), de Western Diamonds Band (Ghana), de Soto Koto Band (Gambia), de Makwerhu Band (Zuid-Afrika) en de Dance Company Kankande (Guinee).

Orkesten in Concertgebouworkest in Amsterdam: vanavond het Novosibirsk Philharmonisch Orkest met Moesorgski, Tsjaikovski en Sjostakovitsj; zaterdag de Finnish Chamber Orchestra met Rautavaara, Beethoven (Derde pianoconcert in c door Aleksei Ljoebimov), Schubert (Symfonie nr 4); maandag I Musici met Händel, Telemann, Mozart, Bach; dinsdag The National Youth Orchestra of Scotland met Stravinsky, Ibert (Fluitconcert door William Bennett) en Tsjaikovski). Maandag is het jeugdorkest in De Doelen in Rotterdam.

Walter van Hauwe geeft zondag om 14 uur een blokfluit-recital in het Hof in Dordrecht. Hij speelt composities van Bach, Donatoni, Heppener, Yun, Ishii en eigen werk.

Het optreden van Larissa Groeneveld, vanavond in de Kleine Zaal in Amsterdam, is wegens een blessure van de celliste geannuleerd. In haar plaats zes solisten in werken van Beethoven, Schubert, Chopin en anderen.

Het pianoduo Nikolaj Loeganski en Oksana Jablonskaja brengt een 'In memoriam Tatjana Nikolajeva' met werk van Tsjaikovski, Sjostakovitsj, Rachmaninov en Skrjabin. Donderdag in het Concertgebouw in Amsterdam.

Het Chester String Quartet met Haydn, Ives en Dvorák, dinsdag in De Doelen, Rotterdam.

Orgelconcerten: Op het Europees Orgel Festival in Maastricht vanavond Liuwe Tamminga in de Waalse Kerk en dinsdag Roland Maria Stangier in de Servaasbasiliek; woensdag speelt Tamminga in de Oude Kerk in Leeuwarden; Wybe Kooijmans bespeelt vanavond het orgel in de Oude Kerk in Amsterdam; zaterdag in de Amsterdamse Oude Kerk Hans van Nieuwkoop; de Zwitser Olivier Eisenmann met Reger, Rehm, Dubois, Widor, zaterdag om 15 uur in de nieuwe Bavo in Haarlem; Willem Poot speelt Sweelinck, Van Noordt en Badings, zaterdag om 15.30 uur in de Domkerk in Utrecht; woensdag in de Utrechtse Domkerk een concert door organist Klaas Hoek en saxofonist Alan Laurillard.

Meer over