MUZIEK

Van Mij (6+), kinderconcert door Calefax Rietkwintet m.m.v. poppenspeler Ad van Iersel, zaterdag om 14 en 16.30 uur in het Muziekgebouw aan `t IJ, Amsterdam....

TENTOONSTELLINGEN

Herders in het veld is een kerstopstelling in het BijbelsOpenluchtmuseum in Heili Landstichting. Er zijn bovendien herdersdagenwaarop je als herder op pad kunt gaan. Tot en met 8 januari, tel.024-3823110.

De Vredesfabriek bestaat uit machines als de tolerantiemeter, deconflictrol, de zondebokmolen en de oorlogsdemper. Maak je keuze. In hetVerzetsmuseum Amsterdam, t/m 14 mei (www.verzetsmuseum.org).

Leporello`s (lange boeken) maken in het Nederlands Steendrukmuseum inValkenswaard. Van 28 december t/m 4 januari. Tel. 040-2049841(www.steendrukmuseum.nl).

Poppen en poppenhuizen van freule Lita de Ranitz (1876-1960) in hetHaags Historisch Museum. En je kunt zelf een poppenhuis uit 1910 inrichten.Voor onbepaalde tijd.

Jouw wereld, mijn wereld is de nieuwe permanente tentoonstelling in hetMuseon in Den Haag over het ontstaan van de mens. Daar is ook detentoonstelling Menseneters, over gevaarlijke dieren (t/m 5 juni). Zie ook:www.museon.nl.

KikkerenCo (4-12 jr.) poppententoonstelling voor en door kinderen. BrengMax Velthuijs` Kikker of de kraai uit Annie M.G. Schmidts Otje tot levendoor een voorstelling te maken. En bekijk de handpoppen en marionetten vanpoppenspeler en ontwerper Rieks Swarte. Tot en met 17 april 2006 in hetTheatermuseum in Amsterdam. Tel. 020-5513300 (www.tin.nl).

Beestachtig mooi. Hoe kunstenaars naar dieren kijken kun je ontdekkenin het Van Goghmuseum in Amsterdam (t/m 5 februari). Met dierenmemory, eenhondenhok met knuffelkussens en een dierengeluidenspel, interactieve vragenen tekenopdrachten. Op zaterdag en zondag zijn er workshops (6+). Tel.020-5705243 (www.vangoghmuseum.nl).

Hiero! is een denkbeeldig huis in het Centraal Museum in Utrecht met inalle hoeken en gaten kunstwerken. Met elke wo, za en zo om 14uHiero!-workshops waarin je je eigen wereld onderzoekt door een levensgrotetekening te maken (in de schoolvakanties dagelijks). Reserveren verplicht:tel. 030-2362307 of kidscentraal@centraalmuseum.nl.

Ikke, ikke, ikke in de Rotterdamse Villa Zebra op het Museumplein dagenkunstenaars je uit om te ontdekken hoe bijzonder je bent (t/m 3 februari).Ook kun je de Nieuwsfoto van 2005 kiezen en er zijn workshops over deSprookjesstad van de Gapende Griezel (dagelijks van 24 december t/m 8januari). Zie ook: www.villazebra.nl.

Meer over