MUZIEKTHEATER

Tewje is een internationale jiddische muziektheaterproductie op basis van het beroemde boek van Sjolem Alejchem over het gezin van de eenvoudige melkboer dat op de vlucht wordt gejaagd door de pogroms....

Tournee

De geslaagde Joop van den Ende-productie West Side Story, die vorig seizoen in première ging, is nog tot eind maart 1998 op tournee. Tot en met 12 oktober in Den Haag (Congresgebouw), 14, 15 en 16 oktober in Cultureel Centrum Amstelveen, 17, 18 en 19 oktober in Venlo (de Maaspoort).

In Annie - de Musical Nelly Frijda als Juf Hannigan en Will van Selst als Oliver Warbucks, die met een wisselende cast van zeven kinderen een Nederlandstalige versie van deze succesvolle Broadway-musical op de planken brengen. Tot en met 11 oktober in Apeldoorn (Orpheus Theater), van 15 t/m 25 oktober in Nijmegen (Stadsschouwburg).

Amsterdam

In Carré tot eind november Joe, De Musical. Met Stanley Burleson als de piloot en Vera Mann als zijn vriendin die zijn waaghalzerij verafschuwt. Mathilde Santing speelt een engel die de verongelukte Joe terug naar aarde stuurt.

Fly Away, de kunstrevue van Arjan Ederveen staat tot en met 6 december in het Nieuwe de la Martheater. Een 'spirituele snippertrip', waarin de schilderes Ans Markus de rol van duivel speelt, Aart Nederlof God is en Ederveen de Muze is.

Breda

Na een serie try-outs zondag 12 oktober in het Chassé Theater de première van de Nederlandstalige versie van de Broadway-musical Grease. Met Dennis van de Klundert als 'Danny' en Brigitte Nijman als zijn meisje 'Sandy'. De liedjes, waaronder 'Hopelessly devoted to you', worden in de originele, Engelse taal gezongen. Voorstellingen in het Chassé Theater, t/m 19 oktober.

Rotterdam

Ivo de Wijs (tekst) en Ruud Bos (muziek) bewerkten het volkstoneelstuk De Jantjes met de beroemde liedjes van Herman Bouber. Met Danny de Munk, Carry Tefsen, Peter Faber en Leontine Ruiters. Eddy Habbema regisseert deze Jordanese zedenschets. Tot en met 19 oktober in het Luxor Theater.

Meer over