MUZIEKTHEATER

Tournee..

In de Londense West End-musical Kat and the Kings kijkt schoenpoetser Kat Diamond terug op zijn leven in Zuid-Afrika. Als 17-jarige had hij veel succes met een zang- en dansgroep, maar een echte doorbraak werd onmogelijk gemaakt door het apartheidsregime. Vanavond t/m 3 oktober in Rotterdam (Luxor Theater), dinsdag in Emmen (De Muzeval), 6 oktober in Dordrecht (Kunstmin), 7 oktober in Roosendaal (De Kring).

Klokkenluider van de Notre Dame door Opus One speelt in het jaar 1492. Een groep zigeuners vertelt het verhaal van de gebochelde Quasimodo, die werd uitgeroepen tot de lelijkste Narrenkoning aller tijden. Vrijdag in Wageningen (De Junushoff), 6 oktober in Veldhoven (De Schalm), 8 oktober in Barendrecht (Het Kruispunt).

Oliver! , de nieuwe reismusical van Van den Ende naar het befaamde boek van Charles Dickens, staat nog tot en met zondag in Amsterdam (Carré) en van 6 t/m 31 oktober in Breda (Chassé Theater). Met Arjan Ederveen als de zakkenroller Fagin en Mariska van Kolck als Nancy die zich het lot van Oliver aantrekt.

Amsterdam

Theatermalpertuis wil in Slow Love de cultureel bepaalde 'mythes' over de liefde doorbreken. Met livemuziek van Stevie Wishart. Vrijdag en zaterdag in De Brakke Grond.

Tilburg

Zondag in de Schouwburg de première van weer een nieuwe musical, Fame, van David de Silva, die ook de film en de tv-serie schreef. Over een groep jonge acteurs, dansers en musici die droomt van een carrière in de showbusiness. Ook vrijdag, zaterdag, 5 t/m 7 oktober in de Schouwburg.

Meer over