MUZIEKTHEATER

Tournee..

Try-outs van de nieuwe musical Oliver, naar het boek van Charles Dickens, nog t/m zaterdag in 't Spant in Bussum en vanaf 15 september in Theater Carré in Amsterdam.

Hulst

'Wat is de waarheid waard als ze stinkt naar een dood paard?' Dat is het motto van de muziektheaterproductie De Republiek der Negatie, een bewerking van het middeleeuwse dierdicht 'Van den vos Reinaerde'. De tekst is van Nirav Christophe, de muziek van Johan de Smet. Hugo Metsers III speelt de rol van Reynaert de Vos, die heel sluw iedereen voor zijn karretje weet te spannen. Vanavond t/m 12 september bij de vestingwallen van Hulst, het Zeeuwse stadje waar de schrijver van het Reinaert-verhaal mogelijk vandaan kwam.

Utrecht

De musical Chicago van tekstschrijvers Fred Ebb en Bob Fosse en componist John Kander gaat over twee berekenende, sexy dames in een corrupt Chicago in de jaren twintig. In de hoofdrollen Simone Kleinsma en Sophia Weerer, die de rol van Pia Douwes heeft overgenomen. Tony Neef vervangt Stanley Burleson, voorts Marjolijn Touw en Serge Henri Valcke. Voor onbepaalde tijd in het Beatrix Theater.

Meer over