MUZIEKTHEATER

Tournee..

Een reprise van De Comedian Harmonists, het verhaal van een mannenvriendschap in het Berlijn van de jaren dertig met de muziek als bindende factor. Met Harry Piekema, Ferdi Janssen, Dick van den Toorn e.a. Vanavond in Huizen (Boerderij), vrijdag in Wormer (Theater Wormer), zaterdag in Deventer (Bouwkunde), 31 maart in Roosendaal (De Kring), 2 april in Breda (Chassé Theater).

Laatste voorstellingen van de Nederlandse show Country Music Hall of Fame, waaraan o.a. Desperado, steelgitarist Patrick van Gerven, banjospeler Bart van Strien, violist John Permenter, zangeres Annita Langereis en de Country Line Dancing Machine meewerken. Vrijdag in Roermond (Theaterhotel), zaterdag in Nieuwegein (De Kom) en zondag in Kerkrade (Wijngrachttheater).

In Blood Brothers staat een vrouw uit pure armoede een van haar vele kinderen af aan haar bazin. Later komen de twee jongens, die niet weten dat zij broers zijn, elkaar tegen. Met Danny de Munk en Frank Rigter als de broers. Vanavond t/m zaterdag in Nijmegen (Stadsschouwburg), 29 en 30 maart in Hoogeveen (De Tamboer), 31 maart en 1 april in Apeldoorn (Orpheus), 2 en 3 april in Tilburg (Schouwburg).

Het orgaan van Corti door De Gebroeders Flint, vanavond in IJmuiden (Witte Theater), 26 maart in Vlissingen (Arsenaal), 27 maart in Almelo (Hof 88), 1 april in Hoorn (Het Park).

Amsterdam

Jean Cheek, Michelle David, Rhetta Hughes en anderen brengen grote zangeressen als Mahalia Jackson, Billie Holiday en Bessie Smith tot leven in de gospelproductie Mahalia, Sing Sister Sing! Vanavond t/m 4 april in Theater Carré.

Den Haag

In het Circustheater tot en met 4 juli Miss Saigon. Over de onmogelijke liefde tussen de Amerikaanse soldaat Chris en het Vietnamese meisje Kim tijdens de Vietnamoorlog. Bill van Dijk speelt 'de Regelaar' - in april neemt Willem Nijholt de rol weer over.

Meer over