Muziektheater

De Jantjes uit 1920 is een volksstuk met liedjes, maar kan ook wel de eerste Nederlandse musical worden genoemd. Een opmerkelijke cast met Bob Fosko naast Carry Tefsen....

Sweeney Todd, de bloedbarbier van Fleet Street, thriller musical door Stichting Sondheim & Co over uit de hand gelopen wraak en hoe geweld meer geweld kan uitlokken. Op 15 en 16 januari in Theater De Griffioen in Amstelveen.

Ik van Orkater brengt de stemmen in het hoofd van de getormenteerde schrijver Gustav Flaubert tot leven. Met Beppe Costa als Flaubert, en onder meer Tamar van den Dop als Emma Bovary. Vanavond in Enschede (Twentse Schouwburg), 7 januari in Gouda (Goudse Schouwburg), 8 januari in Goes (Theater de Mythe), 11 januari in Zaantheater in Zaandam, 12 en 13 januari in Leeuwarden (De Harmonie).

First Lady, solo over Jacqueline Bouvier, alias Jackie Kennedy, alias Jackie Onassis, door Lori Spee. Tekst en regie: Herman van Veen. Tot slot 8 januari in Stadsgehoorzaal in Kampen.

De tweede stem van Het Volksoperahuis gaat over het smartlappenduo Greet en Herman, steeds op weg naar weer een ander achterafzaaltje. Met Kathenka Woudenberg en Kees Scholten. Reprise. Van 18 t/m 29 januari in De Roode Bioscoop in Amsterdam.

Crazy for you, bewerking van musical van George & Ira Gershwin uit 1930 die speelt in de wereld van het theater. Met Joke de Kruijff en Dick Cohen, geregisseerd door Eddy Habbema, t/m 9 januari in Den Haag (Nederlands Congres Centrum), 12 t/m 23 januari in Leeuwarden (Stadsschouwburg De Harmonie).

Passion, hartstochtelijke musical van Stephen Sondheim met Pia Douwes, Stanley Burleson en Vera Mann. Een Joop van den Ende-productie. Vanavond t/m 6 januari in Rotterdam (Luxor Theater), 14 januari in Theaterhotel in Almelo, 15 en 16 januari in Stadsschouwburg in Utrecht.

Love me just a little bit more!, een 'eighties comedy-musical', gebaseerd op de grootste hits van de Dolly Dots. Met Froukje de Both en Linda Wagenmakers. Vrijdag in Schouwburg Het Park in Hoorn, zaterdag in Den Helder (De Kampanje), 10 januari in Eindhoven (Stadsschouwburg), 13 en 14 januari in Schouwburg Arnhem, 15 en 16 januari in Groningen (Martiniplaza Groningen), 19 januari in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen).

Meer over