MUZIEKTHEATER

De geslaagde Joop van den Ende-productie West Side Story is vanavond, vrijdag en zaterdag te zien in Tilburg (Schouwburg), 4, 5 en 6 november in Tiel (Agnietenhof)....

Tournee

In de Nederlandse versie van de Broadway-musical Grease is Dennis van de Klundert 'Danny' en Brigitte Nijman zijn meisje 'Sandy'. Tot en met 2 november in Den Haag (Congresgebouw), 4 en 5 november in Purmerend (de Purmaryn). 'De aankleding is appetijtelijk, de choreografie sprankelt, het orkest hakt er pittig op los.' (Patrick van den Hanenberg)

Ivo de Wijs (tekst) en Ruud Bos (muziek) bewerkten het volkstoneelstuk De Jantjes met de beroemde liedjes van Herman Bouber. Met Danny de Munk, Carry Tefsen, Peter Faber en Leontine Ruiters. Tot en met zondag in Almelo (Theaterhotel), 4 en 5 november in Assen (de Kolk), 7 en 8 november in Roermond (Oranjerie).

De musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen brengt de musicalbewerking van Jekyll & Hyde, het beroemde boek van Louis Stevenson over de strijd tussen goed en kwaad in de mens. Vrijdag in Gouda (Schouwburg), 1 en 2 november in Groningen (Stadsschouwburg), 6 november in Arnhem (Stadsschouwburg). 'Alle onderdelen van de productie schuiven buitengewoon soepeltjes in elkaar tot een fraai bouwwerk. (...) Met Jekyll & Hyde heeft het KBvV hét musicalsucces van het seizoen in handen. (Patrick van den Hanenberg.

Amsterdam

In Carré tot eind november Joe, De Musical. Met Stanley Burleson als de piloot en Vera Mann als zijn vriendin die zijn waaghalzerij verafschuwt. Mathilde Santing speelt een engel die de verongelukte Joe terug naar aarde stuurt.

Fly Away, de kunstrevue van Arjan Ederveen staat tot en met 6 december in het Nieuwe de la Martheater. Met Ans Markus als de duivel speelt, Aart Nederlof als God en Ederveen als de Muze.

Rotterdam

Alice in Wonderland in de vertaling van Nicolaas Matsier met muziek van Paul Prenen gaat zondag in première in de Doelen. Voor iedereen vanaf 6 jaar. Een regie van Josee Hussaarts.

Meer over