MUZIEKTHEATER

Ernst Daniël Smid is kapitein Von Trapp in de succesvolle The Sound of Music-productie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, die haar derde seizoen beleeft....

Tournee

Laatste voorstellingen van De Jantjes met de beroemde liedjes van Herman Bouber. Met Danny de Munk, Carry Tefsen, Ella Snoep, Peter Faber e.a. Vanavond en vrijdag in Lelystad (Agora), 12 en 13 mei in Alkmaar (De Vest), 15 t/m 17 mei in Den Bosch (Theater a/d Parade), 18 t/m 24 mei in Rotterdam (Luxor Theater), 26 t/m 28 mei in Breda (Chassé Theater), 29 en 30 mei in Uden (De Markant) en tot slot 1 t/m 14 juni in Amsterdam (Theater Carré).

Amsterdam

L & O Amsterdam presenteert met Attention - Singdance #3 de derde en laatste in een reeks muziektheatervoorstellingen vanuit de overtuiging 'de mooiste dingen in het leven kun je niet zeggen, die moet je zingen en dansen'. In het heetst van de strijd zal er 'naar voren gezongen' en 'naar achteren gedanst' worden door saxofonist Erik Balke. In Frascati, t/m 16 mei, première vrijdag.

Den Haag

In het Circustheater voor onbepaalde tijd Miss Saigon. Over de onmogelijke liefde tussen de Amerikaanse soldaat Chris en het Vietnamese meisje Kim tijdens de Vietnamoor-

log.

Wageningen

In de voormalige drukpershal van Drukkerij Veenman aan de Costerweg 43, speelt het nieuwe theaterinitiatief het Gelders Toneel de muziektheatervoorstelling (De Keizer). Een tekst van Arrabal over een man die zich heeft opgesloten in zijn eigen wereld en zich tot keizer heeft benoemd. Een regie van beeldend kunsteaar Ronald de Ceuster die ook een installatie maakte voor de voorstelling. Tot en met 23 mei, reserveringen tel. 0317-415415.

Meer over