Muziek op de tast

Sense is een muziekevenement voor doven dat vanavond in Tilburg gehouden wordt. Ook spannend voor jongeren die wel kunnen horen....

Muzikale sfeer en emotie worden niet alleen opgewekt met flinke basspeakers, er zijn ook andere manieren om de zintuigen te prikkelen. Met de butt-kicker, die de dansvloer laat trillen op het ritme van de muziek. Of met de aroma-jockey, die passende geuren verspreidt. En wat te denken van muziekgebarentolken.

Maar dansevenement Sense is niet alleen bedoeld voor doven, ook horende jongeren komen aan hun trekken. Er zijn optredens van zangeres Hind, dj Don Diablo en Leroy en The New Artists Institute.

Interactie tussen doven en horenden is het doel van de avond. Doventolken moeten de communicatie tussen beide groepen vergemakkelijken. Die zouden overigensook van pas komen in de geluidzee van reguliere discoavonden. Datzelfde geldt voor de Tshirts die de barkeepers vanavond dragen. Daarop staan afbeeldingen van de dranken die besteld kunnen worden. Handig: aanwijzen wat je wilt drinken, in plaats van schreeuwen.

Sense, 013 in Tilburg, 21 tot 4 uur. Tickets A 16,-bij GWK en grote postkantoren. www.senseweb.nl Het Letterkundig Museum viert de zestigste verjaardag van Gerrit Komrij met een tentoonstelling van onbekend werk van de schrijver. Getoond worden teksten, foto's, voorwerpen en brieven aan Gerard Reve en Boudewijn BPrins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag.

www.letterkundigmuseum.nl

Meer over