Motorrijder krijgt zes maanden voor dodelijk ongeluk

De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 34-jarige motorrijder M.D. uit Vrouwenpolder veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, drie jaar ontzegging van de rijbevoegdheid en verbeurdverklaring van zijn motor....

ANP

MIDDELBURG

De officier van justitie eiste eerder de maximum straf die de rechter volgens de Wegenverkeerswet kan geven, een jaar gevangenisstraf, rijontzegging van vijf jaar en eveneens verbeurdverklaring van de motor.

De rechter hield bij het vonnis rekening met het feit dat de motorrijder door de publiciteit rond de zaak onder grote psychische druk is komen te staan en dat hij oprechte spijt heeft.

D. reed op Koninginnedag vorig jaar in Vlissingen 150 km per uur waar hij 50 km per uur mocht rijden. Hij raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt en vloog met zijn motor over het fietspad. Daar reed op dat moment de zevenjarige Laura Oomens uit Vlissingen met haar moeder. D. schepte het kind, dat ter plaatse overleed.

De ouders van Laura stelden alles in het werk om D. via het strafrecht te laten berechten. Alleen op die manier kon justitie de motorrijder doodslag ten laste leggen. Daarop staat een maximale vrijheidsstraf van vijftien jaar. Het parket van procureurs-generaal in Den Haag stelde echter dat de motorrijder geen opzet is te verwijten.

Meer over