Moszkowicz vandaag opnieuw voor de rechter

De Raad van Discipline in Amsterdam behandelt woensdag opnieuw een zaak tegen strafpleiter Bram Moszkowicz. Deze keer buigt de tuchtrechter voor de advocatuur zich over beledigende uitlatingen die Moszkowicz in de pers zou hebben gedaan over de rechter in de zaak-Wilders, Marcel van Oosten, en over oud-rechter Tom Schalken.

null Beeld ANP
Beeld ANP

De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten, Germ Kemper, heeft de zaak bij de raad aangebracht. Vorige maand was de raad ook al in de weer met Moszkowicz. Toen ging het onder meer over het feit dat hij stelselmatig grote contante bedragen van cliënten heeft ontvangen, zonder deze aan de deken te melden. Kemper wil dat Moszkowicz tijdelijk wordt geschorst.

Eerder deze maand diende voor de rechtbank in Haarlem een fiscale zaak, waarin Moszkowicz protesteerde tegen boetes die de Belastingdienst hem heeft opgelegd. Het gaat daarbij om in totaal 4 ton.

Het is niet bekend of Moszkowicz woensdag zal verschijnen. Bij de eerdere zitting van de raad én bij de behandeling van zijn belastingzaak kwam hij niet opdagen.

Meer over