Moslimrebellen Jolo onthoofden christenen

Moslimrebellen op het Zuid-Filipijnse eiland Jolo hebben zeven christenen onthoofd. De extremisten dwongen burgers de hoofden op militaire steunpunten af te leveren, meldden de Filipijnse strijdkrachten vrijdag....

ANP

Volgens het leger is de onthoofding door de opstandelingen een wraakactie voor de dood van verscheidene leiders van hun beweging Abu Sayyaf. De islamisten hadden de zes arbeiders en een visser begin deze week ontvoerd. Zij eisten losgeld.

Abu Sayyaf geldt als de kleinste, maar gewelddadigste groep moslimrebellen in het zuiden van de overwegend katholieke Filipijnen. De beweging zou banden hebben met het terreurnetwerk Al Qaida.

De lichamen van zes ontvoerde christenen die zijn onthoofd door de extremistische moslimbeweging Abu Sayyaf liggen op de binnenplaats van een politiebureau. De mannen - zes wegwerkers en een werknemer van een visdrogerij - waren maandag in de omgeving van de stad Parang gevangengenomen. Het zou gaan om een vergeldingsactie. (AP) Beeld
De lichamen van zes ontvoerde christenen die zijn onthoofd door de extremistische moslimbeweging Abu Sayyaf liggen op de binnenplaats van een politiebureau. De mannen - zes wegwerkers en een werknemer van een visdrogerij - waren maandag in de omgeving van de stad Parang gevangengenomen. Het zou gaan om een vergeldingsactie. (AP)
Meer over