Moslim-mannen

'Ondertussen leefden moslimmannen in de waan dat zij de eeuwige hoeders waren, de machthebbers, de denkers die hun vrouwen, dochters, zusters naar de goede weg moesten leiden'....

Ik begrijp dat vrouwen graag wraak nemen op het misbruik dat moslimmannen hebben gemaakt van de positie die de profeet Mohammed hen ooit gaf. Nergens zegt hij dat vrouwen er zijn voor het geluk van mannen. Maar de mannen hebben, als foute managers, hun vertrouwen beschaamd en zich slap, bruut en egoïstisch gedragen. Toegegeven.

Maar moslimvrouwen moeten niet de fout maken die de westerse vrouwen deed belanden in de val van een ander soort foute mannen: de macho's, de gluurders en de hoerenlopers. Denken Allas en andere vrouwenstrijders nou echt dat de mode van steeds kortere rokjes, blotere buiken en one-nightstands is bedacht voor het geluk van vrouwen en meisjes? Laat alle vieze mannen ter wereld niet lachen. Dan levert u uzelf, even naïef als altijd, uit aan weer een andere Satan. Dus ga door zoals u nu doet: verover de wereld, heers met rechtvaardigheid over stad en land – met uw hoofddoek op.

Meer over