Voorproefje

Morgen in het Magazine, nu al online (14)

Morgen zit er weer een dik magazine bij de zaterdagkrant voor een fijn paasweekend. Voor als u nu al vrij heeft: een voorproefje van drie stukken uit de editie van 4 april: vrijwilligerswerk in het buitenland, liefhebbers van levensechte poppen en ongevraagd stijladvies aan politici.

Vrijwilligers bij het Lion Encounter Programme in Zambia, Afrika. Beeld An-Sofie Kesteleyn
Vrijwilligers bij het Lion Encounter Programme in Zambia, Afrika.Beeld An-Sofie Kesteleyn

We komen met een groot verhaal over vrijwilligerswerk in het buitenland. Voor middelbare scholieren die nog niet meteen willen gaan studeren, een leuk tussenjaar, zo'n (zelf) betaalde werkvakantie. Maar zijn alle deze initiatieven wel allemaal even zinvol? Noël van Bemmel bezocht er een aantal townships, liep er met leeuwen en onderzocht zo nog een aantal populaire werkvakanties in Afrika.

Ze zijn doodeng volgens sommige mensen. Maar er zijn ook vrouwen die er niet genoeg van kunnen krijgen, de zogenaamde 'reborn dolls'. Deze levensechte babypoppen kennen niet alleen in de Verenigde Staten liefhebbers. Deze Nederlandse vrouwen hebben ook zo hun eigen bizarre collecties. Niet altijd tot plezier van hun familie: 'Ben je weer met die enge Chucky bezig?, zeggen mijn zoons weleens'

Myrna van Luijn met haar 'reborn doll'. Beeld Daniel Cohen
Myrna van Luijn met haar 'reborn doll'.Beeld Daniel Cohen

In het ongevraagde stijladvies van morgen behandelen Jossine Modderman en Arno Kantelberg deze week de politici Melanie Schultz van Haegen en Hans Spekman. Melanie draagt De Jas waar Bertie van Boer Zoekt Vrouw bekend mee is geworden. En over de PVDA-er: 'Hij wordt omringd door donkerblauwe pakken met rode dassen. Hans niet. Die heeft zijn eigen stijl. Aan die stijl houdt hij consequent vast, proeve van autonomie en ruggegraat.' Maar mooi is anders.

Melanie Schultz van Haegen. Beeld ANP
Melanie Schultz van Haegen.Beeld ANP
Meer over