Voorproefje

Morgen in het Magazine, nu al drie stukken online (15)

Morgen heeft het magazine weer veel te bieden. Fijne interviews, pittige columns en een prachtige fotoserie. Nu al het wekelijkse voorproefje van drie stukken: onbeschaamde geldvragen aan lezers, logeren bij locals in Cuba en koken met de Britse zusjes Hemsley.

Melissa (links) en Jasmine Hemsley. Beeld Nick Hopper
Melissa (links) en Jasmine Hemsley.Beeld Nick Hopper

Elke week vragen we lezers het hemd van het lijf over hun uitgaven, hun spaargedrag en natuurlijk het liefst over hun uitspattingen. Deze week vragen we Sandra van Uffelen wat zij verdient als visagiste. Waar doet zij het van en wat doet zij met haar geld? 'Als directiesecretaresse verdiende ik twee keer zo veel, maar ik miste de creativiteit.'

In de sectie Reizen gaan we naar Cuba. En dan betreden we niet de platgetreden toeristische paden, maar we logeren bij lokale Cubanen. Op het eiland kun je namelijk kamers huren, en dan kom je op de leukste plekken. Volgens reisjournaliste Karin Anema huur je eerst een officiële Bed&Breakfast, en daarna rol je vanzelf het informele circuit in.

Pinar del Río, met een wapperende nationale vlag. Beeld Karin Anema
Pinar del Río, met een wapperende nationale vlag.Beeld Karin Anema

Op kookgebied praten we bij met de zusjes Melissa en Alexandra Hemsley. Ze hebben een foodblog op de site van de Britse Vogue en schrijven voor The Guardian. Hun kookboek The Art of Eating Well loopt als een trein. De dames hebben een hekel aan koolhydraten, geen verrassing bij hippie foodies. Maar ze stellen er wel wat tegenover. Ze koken met volvette roomboter en zijn dol op kaas. Helemaal quinoavrij zijn ze niet. Maar dat vergeven we de charmante meisjes want ze maken fantastische kippensoep en een prima bolognese.

undefined

'Courgetti', spaghetti van gesneden courgette. Beeld Nick Hopper
'Courgetti', spaghetti van gesneden courgette.Beeld Nick Hopper
Meer over