Nieuws

Moody Blues-drummer en -oprichter Graeme Edge (80) overleden

Moody Blues-drummer en -oprichter Graeme Edge is op 80-jarige leeftijd overleden. Leadzanger Justin Hayward maakte het nieuws bekend, meldt The Guardian.

Redactie
Graeme Edge tijdens de opname van de Moody Blues in de Rock and Roll Hall of Fame in Cleveland (Ohio) in april 2018. Beeld EPA
Graeme Edge tijdens de opname van de Moody Blues in de Rock and Roll Hall of Fame in Cleveland (Ohio) in april 2018.Beeld EPA

‘Het is een heel verdrietige dag. Graemes geluid en persoonlijkheid zijn aanwezig in alles wat we doen en hopelijk blijft dat zo”, aldus Hayward. Graeme had zijn pensioen al aangekondigd, vervolgt Hayward. ,,Ik wist dat het niet meer dezelfde Moody Blues zou zijn. En dat is dus ook gebeurd. Hij hield de groep al die jaren bij elkaar.”

Moody Blues scoorde grote hits met nummers als Nights in White Satin en Tuesday Afternoon. In 2018 werd de band uit Birmingham vereeuwigd in de Rock & Roll Hall of Fame. Moody Blues stond in 2018 voor het laatst in Nederland op het podium, in de Heineken Music Hall, nu AFAS Live.

De Moody Blues in 1973. V.l.n.r.: Ray Thomas, Mike Pinder, Graeme Edge, Justin Hayward en John Lodge. Beeld ANP
De Moody Blues in 1973. V.l.n.r.: Ray Thomas, Mike Pinder, Graeme Edge, Justin Hayward en John Lodge.Beeld ANP

Kijk en luister hier naar de legendarische Moody Blues-hit Nights in White Satin:

Meer over