Mogelijke basis daders aanslagen Madrid gevonden

De Spaanse politie heeft in een huis in Morata de Tajuña in de provincie Madrid resten van explosieven gevonden, die ook bij de aanslagen op de forensentreinen zijn gebruikt....

ANP

De politie heeft de naam van de man niet vrijgeven en stelde dat de persoon nog voortvluchtig is, aldus de krant El Mundo zaterdag. Twee Marokkanen die in verband met de aanslagen zijn gearresteerd, Jamal Zougam en Abderrahim Zbakh, zouden de woning meerdere malen hebben bezocht.

In de woningen zijn ook documenten en ontstekingsmechanismen van koper en aluminium gevonden. De ontstekingsmechanismen zijn van het type dat ook in een bestelbusje is gevonden in de stad Alcala de Henares bij Madrid. In Alcala de Henares bevestigden de daders de explosieven aan de treinen.

De politie en veiligheidsdiensten hielden het huisje al twee weken in de gaten. Veiligheidsfunctionarissen namen vrijdag het besluit het pand te doorzoeken, omdat er al twee weken lang niemand meer naar binnen was gegaan.

De Spaanse politie heeft in verband met de aanslagen tot nu toe twintig personen gearresteerd. De omroep Telecinco meldde zaterdag dat de politie een lijst heeft gemaakt van dertig mensen die direct of indirect bij de terreuracties waren betrokken.

Meer over