Moens wint miljoenengeschil

Oscar Moens heeft het conflict over zijn imagecontract bij de DSB Groep gewonnen. Het Nederlands Arbitrage Instituut heeft de doelman in het gelijk gesteld....

DSB is de 'ingewikkelde' uitspraak nog aan het ontrafelen en gaat mogelijk nog in hoger beroep. 'Er is heel erg naar de letter van de wet geoordeeld en niet gekeken naar billijkheid. Maar de uitspraak op zich is duidelijk. Als we niet in beroep gaan, zullen we de zaak netjes afhandelen', aldus DSB-woordvoerder Wilting.

Doelman Moens sloot in 1997 via het in Jersey gevestigde bedrijf Global Images Ltd. een lucratief imagecontract met DSB. De doelman zou jaarlijks 680 duizend euro ontvangen voor allerlei promotionele diensten die hij voor DSB zou gaan verrichten. In 1999 stopte DSB met de betalingen. Het bedrijf van Scheringa meende dat het contract niet voldoende werd nageleefd. Moens vocht dat besluit aan.

Door de arbitrale uitspraak moet DSB nu voor de jaren 2001 tot en met 2006 aan zijn financiële verplichtingen aan Moens voldoen.

Meer over