Update

Moeder Ruben en Julian: 'Ik hoop ze snel vast te houden'

Via Facebook bedankt de moeder van de vermiste Ruben en Julian iedereen voor de steun en het doorsturen van de foto van haar 'mannetjes'. Ze hoopt dat ze haar jongens weer snel in haar armen kan sluiten en dat ze aan hen kan laten zien hoe hard er is gezocht naar de jongens door iedereen.

Redactie
De broertjes Ruben en Julian op een dinsdagavond verspreide foto. Beeld Politie Utrecht
De broertjes Ruben en Julian op een dinsdagavond verspreide foto.Beeld Politie Utrecht

'Via deze weg wil ik iedereen die op zoek is naar mijn kleine mannetjes enorm bedanken. Ik weet zeker, dat wanneer ze weten dat ze door zo veel mensen gezocht worden en ze zo veel aandacht in de media krijgen, dat ze daar heel trots op zouden zijn. Ik hoop zo dat jullie de hoop op het vinden van Ruben en Julian niet verliezen en dat ze straks vol trots het met eigen ogen kunnen zien wat voor een hoop werk er voor hen verzet is,' zo schrijft moeder Iris op haar Facebookpagina.

Burgerinitiatief
Veel mensen leven mee met de familie van de vermiste broertjes. Via Facebook is ook opgeroepen tot een burgerinitiatief, waarbij iedereen die zich aanmeldt, helpt met zoeken naar de vermiste jongens in de hele gemeente Utrechtse Heuvelrug, waar het plaatsje Doorn in ligt. Dat initiatief heeft binnen een uur zo'n 170 volgers gekregen.
In een natuurgebied bij Doorn werd dinsdag het lichaam van de vader van de jongens gevonden.

Heelhuids
Ook eerder vandaag liet ze in een reactie onder haar eerste oproep haar dank blijken voor alle steun en hulp. 'Wederom bedankt voor jullie lieve steun berichten en het doorsturen van de foto van de jongens. Ik mis ze zo ontzettend en wil zo graag bij ze zijn. Hoop zo dat ze op dit moment nietsvermoedend zorgeloos ergens plezier aan het hebben zijn. En dat ik ze snel heelhuids weer vast kan houden. ILY4ever Rubbie en Juul,' reageerde ze.

'Altijd bang geweest'
De volgende reactie plaatste ze ook onder de foto. 'Dank je wel... Ik ben er altijd zo bang voor geweest dat dit zou gebeuren . :'-(.' De eerste oproep is inmiddels 45.551 keer gedeeld via het sociale netwerk.

De kinderen zijn maandagavond voor het laatst gezien. Op dat moment waren ze bij hun vader. Hij werd dinsdag dood aangetroffen in een recreatiegebied in Doorn en bleek zelfmoord te hebben gepleegd. In het Limburgse Bunderbos was een grote zoekactie aan de gang naar de twee vermiste broertjes.

Politie, landmacht en marine kamden het gebied centimeter voor centimeter uit. Ze zijn niet gevonden en de politie heeft de zoektocht daar gestopt. Dat meldde een woordvoerster donderdag aan het einde van de middag. Het onderzoek naar de vermiste jongens gaat 'uiteraard' verder.

Auto gezien
De auto van de vader van de vermiste jongetjes Ruben (9) en Julian (7) heeft in de nacht van maandag op dinsdag gereden op de provinciale weg N233 in Rhenen. Rond 01.40 uur reed de auto over de Rijnbrug. Vervolgens is de bestuurder vermoedelijk linksaf geslagen de N225 op richting Leersum.

De politie zoekt hulp van het publiek in de zoektocht naar de broertjes en vraagt particulieren en bedrijven die mogelijk een camera gericht hebben staan op die wegen, dat aan de politie te melden.

Meer over