Moeder die kind aanbood voor seks veroordeeld

Na de vader is nu ook de moeder van een 8-jarig meisje uit Hardinxveld-Giessendam veroordeeld voor het op internet aanbieden van seksuele diensten met haar kind. De rechter strafte haar vandaag met elf maanden cel, maar omdat ze die tijd al in voorarrest heeft doorgebracht, hoeft ze nu niet meer de gevangenis in.

redactie
null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

De rechter in Dordrecht ging in zijn vonnis mee met de eis van de officier van justitie vorige week. Wel hield de rechter rekening met de positieve vorderingen die de moeder afgelopen jaren heeft gemaakt. Het kind wil na een aantal pleeggezinnen graag weer terug naar haar ouders. De vader werd in april 2012 veroordeeld tot 2 jaar cel.

Verschillende mannen reageerden op de advertentie, maar uiteindelijk kwam het niet tot seks met het meisje omdat de mannen uiteindelijk afhaakten. De advocaat van de ouders voerde destijds aan dat juist de mannen moesten worden veroordeeld omdat die seks wilden met een minderjarige. Daar ging de rechter niet in mee.

'Volstrekt ongeloofwaardig'
Dat de ouders met de advertenties andere mensen in de val wilden laten lopen, vond de rechter 'volstrekt ongeloofwaardig'. De advertentie was volgens hem wel degelijk bedoeld om mannen uit te nodigen voor seks met haar dochter, omdat de ouders in geldnood zaten. De rechter noemde de zaak 'schokkend en verwerpelijk'.

Meer over