Miss Honduras (19) en haar zus dood gevonden

De Hondurese politie heeft de lichamen gevonden van de 19-jarige Miss Honduras Maria Jose Alvarado en haar zus Sofia Trinidad (23). De vrouwen werden sinds een week vermist. Ze werden gevonden langs een rivier in de provincie Santa Barbara in het binnenland van Honduras.

redactie
Miss Honduras Maria Jose Alvarado. Beeld afp
Miss Honduras Maria Jose Alvarado.Beeld afp

De vrouwen verdwenen op 13 november, daags voordat Maria Jose zou afreizen naar Londen om deel te nemen aan de Miss World-competitie. De laatste keer dat ze gezien werden, stapten ze na een feestje in een auto zonder nummerbord. Volgens de lokale politiechef zijn de vrouwen nog dezelfde nacht vermoord door de vriend van zus Sofia Trinidad.

De verdachte van de moord werd eerder deze week samen met een andere man gearresteerd. De politie stelt ook het moordwapen en de auto waarmee de mannen de vrouwen hebben vervoerd in beslag te hebben genomen.

Om aandacht te vragen voor de verdwijning van de twee vrouwen gingen familie en vrienden deze week de straat op in de stad Santa Barbara, hoofdstad van de gelijknamige provincie.

Honduras kampt met grootschalige criminaliteit. Het Midden-Amerikaanse land telt de meeste moorden ter wereld. Volgens een VN-rapport van april worden jaarlijks op 100.000 Hondurezen ruim 90 mensen vermoord.

Maria Jose Alvarado wordt gekroond tot Miss Honduras. Beeld afp
Maria Jose Alvarado wordt gekroond tot Miss Honduras.Beeld afp
Oproep aan ontvoerders om miss Honduras vrij te laten. Beeld afp
Oproep aan ontvoerders om miss Honduras vrij te laten.Beeld afp
Meer over