Militairen breken oefening af na uitbraak oogvirus

Enkele honderden Nederlandse militairen zijn teruggeroepen van een oefening in Duitsland wegens de uitbraak van een besmettelijk oogvirus. Een aantal oefeningen in het zuiden van Duitsland is voorlopig uitgesteld....

Dertig Nederlandse militairen zijn waarschijnlijk met het virus besmet. Ze hebben last van branderige ogen. Volgens een woordvoerder van de landmacht komen dagelijks meldingen binnen van nieuwe gevallen. De verwachting is dat de ziekte zich nog verder zal uitbreiden. De woordvoerder benadrukt dat de uitbraak van het virus zich alleen voordoet in Zuid-Duitsland. Oefeningen die in het noorden van het land gepland zijn, gaan gewoon door.

Het is de eerste keer dat oefeningen moeten worden afgelast wegens een virusuitbraak. Volgens de landmacht is het virus ongevaarlijk.

De eerste meldingen van het virus deden zich ongeveer drie weken geleden voor. De leiding van de landmacht zegt te wachten tot het virus is uitgewoed. De oefeningen in het zuiden van Duitsland worden daarna weer hervat.

Meer over