Mike Boddé weet nonsens intelligent te brengen

Mike Boddé houdt zielsveel van zijn 'pokken-kutwijf'. Dat lijkt enigszins onlogisch, maar Boddé is geen man van aardse logica. Als hij heel banaal met herkenningsmelodietjes van tv-series komt aanzetten, weet hij daar een intellectuele draai aan te geven....

ANP Patrick van den Hanenberg

Tien jaar geleden werd het duo Ajuinen & Look, bestaande uit Thomas van Luyn en Mike Boddé, een glorierijke toekomst voorspeld. Maar voordat de première van hun debuutprogramma kon worden gespeeld, werd Boddé geveld door een langdurige ziekte, en viel het duo uit elkaar. Boddé is inmiddels weer opgekrabbeld en gaat verder waar hij tien jaar geleden ook al mee bezig was: intelligente onzin. Een van de tekstbijdragen is van de hand van Kees Torn, met wie hij eerder de cd Het Ultieme Terugblik opnam. Samen met Frank van Pamelen vormt dit drietal op dit moment de Nederlandse top van het slimme-nonsens-genre.

Uit zijn cv halen wij redactiewerk voor tv-quizzen, een roddelrubriek op Radio Rijnmond, een kinder-cd en de stem van Super de Boer. Deze bizarre variatie komen we ook tegen in Hè ja, mmm fijn. In allerlei voorproefjes op dit programma toonde Boddé zich al een begenadigd liedjesschrijver en pianist. Daar kan nu prima conferencier aan worden toegevoegd. Zo steekt hij na de pauze Hans Liberg naar de kroon als hij met een mengeling van ernst en jolijt zijn favoriete klassieke muziekstukken toelicht.

Op een bepaald moment raakt hij daarbij zo in vervoering en is hij zo met zichzelf bezig dat het publiek even wordt buitengesloten. Maar de manier waarop hij zichzelf weer tot de orde roept en het publiek weer bij de les haalt is heel simpel en daardoor wonderlijk.

Meer over