Mijn advies: neem een stylist in dienst

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

Jossinne Modderman en Arno Kantelberg
Marit van Bohemen en Sybrand Buma Beeld Edwin Janssen / HH - Les van Lieshout / ANP
Marit van Bohemen en Sybrand BumaBeeld Edwin Janssen / HH - Les van Lieshout / ANP

Jossine Modderman, hoofdredacteur LindaNieuws.nl

Hier past maar één prangende vraag: wat ging er door je heen, Marit? Gevolgd door een tweede: was er dan niemand, geen nicht, geen goede vriend(in), die zei: weg ermee, toen je deze jurk koos voor een rode-loperfeestje? Lieve Marit van Bohemen, ik heb vernomen dat je een erg leuke vrouw bent met wie je enorm kunt lachen, dus misschien wilde je een vrolijke noot zijn. Nou, dat is dan gelukt - zij het met een trieste naklank. Het is zo jammer dat een mooie vrouw als jij niet verder komt dan dit carnavaleske geval dat pijn doet aan de ogen. Misschien is-ie wel van een gerenommeerde ontwerper - ik kan het bijna niet geloven - maar dan nog had-ie in het magazijn moeten blijven hangen. Paars is zelden een goede keuze. Glimmend paars is nooit een goede keuze. Of je moet op weg zijn naar een avondje Toppers. Het model dat zich van boven een Spaanse flamencojurk waant en van onder een zeemeermin, flatteert geenszins. Gelukkig ben je de dunste niet maar dit trekt en bolt en hobbelt en legt kilo's op de verkeerde plekken, dat verdien je niet. Die rozetten op je borsten, o mijn god, ze zijn zo lelijk, Marit, waarom zíé je het niet? Zo ook die lullige lengte. En dan dat voetje met die verkeerde pump eronder uit. En dan dat bruine Louis Vuitton-tasje dat nergens bij past. Marit, ik heb maar een advies: neem een stylist. Mail me, ik weet zeker vijf goede voor je.

null Beeld EDWIN JANSSEN / HOLLANDSE HOOGTE
Beeld EDWIN JANSSEN / HOLLANDSE HOOGTE

Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire

Zo'n Friese burgemeesterszoon met ijle stem en degelijke teksten, daar zijn het natuurlijk de tijden niet voor. Toch heeft CDA-voorman Sybrand Buma voor de komende verkiezingen een onverwachte troef in handen. Misschien is het de erfenis van zijn voorganger, de immer uitmuntend geklede Maxime Verhagen, maar de best gestropte dassen op het Binnenhof vind je bij de christen-democraten. Ter linkerzijde is er inzake de stropdas veel stroeve symboliek, een vorm van autocensuur eigenlijk. Daar hebben ze bij een brave middenpartij als het CDA geen last van.

Sybrand Haersma Buma (51, doch jonger ogend) gaf op het partijcongres te Barneveld het goede voorbeeld. Er huist een fraaie V-vorm in de strop; het gleufje eronder fungeert als de handrem die de strop op zijn plaats houdt. Zo'n speels plooitje noemen de Italianen fossetta, wat kuiltje betekent. Boze tongen beweren dat het een metafoor is voor de vrouwelijke voorbips, maar van zulk soort voorkennis verdenk ik de heer Buma niet. Voorts ben ik blij dat de kleur op esthetische gronden is gekozen en niet op politieke. Dan hadden we aangekeken tegen een groen gedrocht.

De Franse manchetten zijn keurig op lengte; overhemd heeft een lekkere wide spread boord; kleur blauw van het jasje is veelbelovend..., ja, er zou wel eens een mooie zetelwinst voor het CDA in de pijplijn kunnen zitten.

null Beeld LEX VAN LIESHOUT / ANP
Beeld LEX VAN LIESHOUT / ANP
Meer over