Midsomer Murders, Slag om de klerewereld, Top Gear

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

de redactie
Wie heeft heeft het slachtoffer overgoten met truffelolie en aan de zwijnen gevoerd. John Barnaby (r) en Charlie Nelson (l) lossen het op in Midsomer Murders. Beeld ITV
Wie heeft heeft het slachtoffer overgoten met truffelolie en aan de zwijnen gevoerd. John Barnaby (r) en Charlie Nelson (l) lossen het op in Midsomer Murders.Beeld ITV

Midsomer Murders

EEN, 20.35 uur

In deze aflevering onderzoeken John Barnaby en Charlie Nelson de dood van de rijke boer Martin Strickland, die, overgoten met truffelolie, werd verscheurd door wilde zwijnen. Het onderzoek brengt de detectives naar het restaurant Wyvern House, dat wordt geleid door de tirannieke chef Ruth Cameron.

De slag om de klerewereld

NPO 2, 21.10 uur

In de laatste aflevering uit deze reeks bezoekt Teun van de Keuken de katoenvelden van Turkije, waar niemand blijkt op te kijken van kinderarbeid. Roland Duong vindt in India een bedrijf dat laat zien dat het ook anders kan. Of zij lang kunnen opboksen tegen goedkopere alternatieven is nog maar de vraag.

Teun van de keuken onderzoekt kinderarbeid op de katoenvelden van Turkije in De slag om de klerewereld Beeld VPRO
Teun van de keuken onderzoekt kinderarbeid op de katoenvelden van Turkije in De slag om de klerewereldBeeld VPRO

Top Gear

VERONICA, 21.20 uur

Speciale aflevering waarin James May, Jeremy Clarkson en Richard Hammond een roadtrip door het regenwoud van Bolivia maken. De mannen kopen ieder voor een paar duizend pond een tweedehands 4x4 en stuiten onderweg behalve op een hoop modder ook op een drugskartel en de beruchte Death Road.

James May, Jeremy Clarkson en Richard Hammond scheuren deze keer in een tweede hands bak in Top Gear. Beeld BBC
James May, Jeremy Clarkson en Richard Hammond scheuren deze keer in een tweede hands bak in Top Gear.Beeld BBC

Studio Sport

NPO 2, 22.55 uur

Het eredivisie-voetbal ontwaakt vanavond uit zijn winterslaap met een wedstrijd tussen de nummer 2 en 8 van de ranglijst, Ajax en FC Groningen. De afgelopen twintig jaar pakte Groningen slechts 2 punten in de Amsterdam Arena. Mogelijk helpt aankoop Albert Rusnák zijn nieuwe club eindelijk aan een overwinning.

The Graham Norton Show

BBC 1, 23.35 uur

Te gast is filmgigant en Oscar-koning Harvey Weinstein, de kleurrijke producent van films als Shakespeare in Love, Django Unchained en The Artist. Daarnaast vertellen acteurs David Tennant en Olivia Colman over het tweede seizoen van de Engelse misdaadserie Broadchurch. Muziek is er van Jessie J.

Graham Norton met een pet op. Beeld BBC
Graham Norton met een pet op.Beeld BBC

Nooit meer slapen NPO RADIO 1, 00.30 UUR

Anton de Goede praat met actrice Hannah Hoekstra over haar rol in Sunny Side Up, een horrortelefilm over een jong stel dat tijdens een feest op Ameland wordt belaagd door de eilanders. Daarnaast is er aandacht voor het stuk De witte vloed van het Bellevue Theater en een favoriet gedicht van Daniël Dee.

undefined

Wint Hannah Hoekstra haar volgende Gouden kalf voor haar rol in Sunny Side Up? Beeld FTP
Wint Hannah Hoekstra haar volgende Gouden kalf voor haar rol in Sunny Side Up?Beeld FTP
Meer over