Midden van Nederland weer naar school

Na de scholieren in Noord-Nederland, moeten nu ook de leerlingen in het midden van het land weer naar school. Volgende week maandag is de vakantie afgelopen voor de laatste regio, het zuiden. Dan is ook de opening van het academisch jaar, dus voor de universiteiten.

Leerlingen van groep 8 van basisschool De Korenbloem in Raalte tijdens hun eerste schooldag na de zomervakantie. Beeld anp
Leerlingen van groep 8 van basisschool De Korenbloem in Raalte tijdens hun eerste schooldag na de zomervakantie.Beeld anp

De zomervakanties wisselen elk jaar per regio. Zo kunnen leerlingen uit een regio het ene jaar vroeg in het seizoen op vakantie en het andere jaar laat. Bij de vakantieplanning houdt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap rekening met een evenwichtige verdeling van vakanties over het schooljaar, evenals met de eindexamens.

De volgende vakantie is de herfstvakantie. Deze begint voor de regio's Noord en Midden op 17 oktober en duurt een week. Een week later is het zuiden aan de beurt. Dit is wel een adviesdatum, scholen mogen hiervan afwijken.

Meer over