Microsoft en Intel luiden einde cd-rom in

De cd-rom lijkt gedoemd te verdwijnen. In de omschrijving van de ideale personal computer van de toekomst hebben Microsoft en Intel de cd-rom vervangen door de DVD, de digital videodisc....

ANP

DEN HAAG

Dit meldt de AutomatiseringsGids op basis van PC '99, waarin de twee leiders op de software- en chipmarkt specificaties hebben opgesomd waaraan de ideale personal computer vanaf volgend jaar moet voldoen. Aan PC 99 werkten ongeveer tweehonderd hardware-leveranciers mee.

Ruimte voor de cd-rom in de pc van de toekomst is er nog wel, maar Microsoft en Intel prefereren de DVD. In Europa kwam de digitale videodisc begin dit jaar op de markt. De sector verwacht grote belangstelling van consumenten voor het schijfje en de bijbehorende speler. Op de DVD past een bulk aan informatie, bijvoorbeeld een speelfilm of een concert.

De pc van 1999 draait idealiter op een microprocessor van 300 megahertz, heeft een werkgeheugen van minimaal 32 megabyte (consument) of 64 MB (zakelijk gebruik). Dat is nauwelijks meer dan thans gebruikelijk is: wie momenteel een pc in de winkel koopt, krijgt er één met een chip van 233 megahertz en rond de 32 MB geheugen.

Meer over