Michelle Obama schittert op het bal als Lady in Red

Het moment suprême maandag tijdens het presidentiële inauguratiebal in Washington was de binnenkomst van Michelle Obama. Ze stelde niet bepaald teleur. Als een Lady in Red schreed ze van de trappen, op weg naar haar opnieuw als president beëdigde echtgenoot.

Karen Van Eyken
Michelle en Barack Obama openen het inauguratiebal. Beeld epa
Michelle en Barack Obama openen het inauguratiebal.Beeld epa

Net als in 2009 koos Michelle voor een jurk van Jason Wu. De ontwerper werd bij die gelegenheid naar de hoogste echelons van de modewereld gekatapulteerd.

Ingehouden adem
Ditmaal kreeg Amerika's First Lady een tiental ontwerpen van Amerikaanse designers toegestuurd, maar ook nu kreeg de jurk van Wu de voorkeur. De ontwerper was hiervan zelf maandag nog niet op de hoogte en moest, net als de rest van de Verenigde Staten, met ingehouden adem wachten om te zien of ze zijn jurk zou dragen.

Halterstijl
'De jurk in halterstijl is helrood en gemaakt van zijde en fluweel', liet het Witte Huis weten. Een opvallende ring, ontworpen door Kimberly McDonald, hield de stukjes stof aan de neklijn bijeen. Schoenen van Jimmy Choo maakten het ensemble helemaal af. Op Twitter werd de keuze van Michelle alvast enthousiast onthaald.

Haar echtgenoot hield het simpeler. De president droeg een soortgelijk kostuum als in 2009, met een witte vlinderdas.

null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld epa
Beeld epa
Meer over