Mexico royaal langs Nieuw-Zeeland in play-offs WK

Mexico heeft woensdagavond voor eigen publiek een grote stap gezet naar het WK in Brazilië. De ploeg van bondscoach Miguel Herrera behaalde in de eerste play-offwedstrijd tegen Nieuw-Zeeland een overtuigende overwinning: 5-1.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Voor Mexico kwamen Oribe Peralta (twee), Paul Aguilar, Raul Jimenez en Rafael Marquez tot scoren in het immense Aztekenstadion. Chris James haalde in de 85e minuut de nul voor de Kiwi's van het scorebord.

De royale overwinning was gezien het spelbeeld en het aantal kansen voor de thuisploeg zeker niet geflatteerd. De return is volgende week woensdag in Nieuw-Zeeland. De winnaar van het tweeluik mag deelnemen aan het eindtoernooi om de wereldtitel.

Bij Mexico speelde Francisco Javier Rodriguez mee. 'Maza' behoorde van 2008 tot 2011 tot de selectie van PSV. Bij Nieuw-Zeeland kwam de inmiddels 37-jarige Ivan Vicelich (oud-Roda JC, ex-RKC Waalwijk) in actie.

Eerder op woensdag haalde Uruguay in en tegen Jordanië eveneens hard uit (0-5). Daarmee kan ook de ploeg van oud-Ajacied Luis Suarez de tickets voor het WK volgend jaar zomer in Brazilië gaan boeken.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over