Mexico heeft genoeg van bondscoach Chepo

De Mexicaanse voetbalbond heeft zaterdag bondscoach José Manuel 'Chepo' de la Torre ontslagen. De 47-jarige trainer moet vertrekken vanwege de tegenvallende resultaten van Mexico in de WK-kwalificatie. 'El Tri' verloor vrijdag met 2-1 van Honduras, waardoor het hoogst onzeker is geworden of de Mexicanen volgend jaar in Brazilië van de partij zullen zijn.

José Manuel de la Torre kan het niet meer aanzien. Beeld reuters
José Manuel de la Torre kan het niet meer aanzien.Beeld reuters

Chepo had het nationale elftal sinds begin 2011 onder zijn hoede. De ploeg uit Midden-Amerika is bijna altijd van de partij op het WK, maar door de onverwachte nederlaag in Mexico-Stad tegen Honduras ziet het er somber uit voor de ploeg van onder anderen Javier Hernández en Giovani dos Santos. Met 8 punten uit zeven wedstrijden staat Mexico vierde in de groep, terwijl alleen de eerste drie rechtstreeks naar Brazilië gaan. De nummer 4 van de eindstand speelt in een play-off tegen Nieuw-Zeeland om één ticket voor het WK.

De Mexicaanse bond heeft Luis Fernando Tena aangesteld als opvolger van Chepo. Tena leidde het olympisch team van Mexico vorig jaar in Londen naar de gouden medaille. Hij staat dinsdag meteen voor een zware opgave, als zijn land uit in Columbus tegen de Verenigde Staten speelt.

Het was vrijdag voor Mexico overigens pas de tweede nederlaag in 77 kwalificatiewedstrijden in het illustere Aztekenstadion van Mexico-Stad. De vorige keer was 12 jaar geleden tegen Costa Rica.

Meer over