Merkel: 100 miljoen voor slachtoffers overstromingen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft 100 miljoen euro aan hulp toegezegd voor de mensen die zijn getroffen door overstromingen. Het geld is bedoeld voor alle getroffen regio's in Duitsland.

Redactie
De Duitse Bondskanselier Angela Merkel tijdens haar bezoek vandaag aan de zwaargetroffen stad Passau. Beeld reuters
De Duitse Bondskanselier Angela Merkel tijdens haar bezoek vandaag aan de zwaargetroffen stad Passau.Beeld reuters

Merkel bezoekt dinsdag de overstromingsgebieden. Ze ging als eerste naar de zwaargetroffen stad Passau. In 500 jaar stond het water daar niet zo hoog. De oude binnenstad en een groot deel van het centrum zijn overstroomd.

Na een helikoptervlucht boven Beieren om vanuit de lucht een beeld te krijgen, liet Merkel weten verrast te zijn door de ernst van de situatie.

Miljoenenschade
De enorme wateroverlast in het zuiden en oosten van Duitsland is alleen al door de schade aan straten en spoorwegen opgelopen tot ruim 100 miljoen euro. Dat zei minister van Verkeer Peter Ramsauer dinsdag in München.

Exacte bedragen kon de bewindsman nog niet noemen. 'Pas wanneer het water weer weg is, kun je de schade zien. Dan is de precieze som pas te berekenen.' Elke kilometer snelweg die moet worden gerepareerd, zou rond de 5 miljoen euro kosten.

Meer over